• Návrh lineárního vedení stroje na testování teleskopických krytů 

      Autor: Lazák Tomáš; Vedoucí práce: Hovorka Jiří; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh lisu pro montáž a demontáž ložiskových jednotek SKF používaných v železničních aplikacích 

      Autor: Dzúr Ondrej; Vedoucí práce: Fürbacher Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2012-09-25)
    • Návrh malého pasivního hltiče vibrací s možností frekvenčního přeladění 

      Autor: Hanžl Ondřej; Vedoucí práce: Novotný Lukáš; Oponent práce: Šika Zbyněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-30)
      Tato práce se zabývá návrhem zařízení pro potlačení vibrací laboratorního nosníku na jeho první vlastní frekvenci. Za tímto účelem byla zpracována rešerše na metody potlačování vibrací se zaměřením na pasivní způsoby ...
    • Návrh opatření pro bezpečný provoz robotických pracovišť 

      Autor: Ondřej Petržík; Vedoucí práce: Chládek Štěpán; Oponent práce: Kaván Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-24)
      Bakalářská práce se zabývá bezpečností robotických pracovišť. V první části jsou uvedeny bezpečnostní normy zabývající se bezpečností robotických pracovišť a bezpečnostní prvky, které se k zabezpečení používají. Ve druhé ...
    • Návrh ovládacího panelu obráběcího stroje 

      Autor: Sládek Jakub; Vedoucí práce: Sulitka Matěj; Oponent práce: Lemfeld Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-15)
      Bakalářská práce se zabývá studií ovládacích panelů, rozborem konstrukčních návrhů a vlastním návrhem vybrané konstrukce ovládacího panelu.
    • Návrh plně automatizované výrobní buňky 

      Autor: Jan Šmaus; Vedoucí práce: Stach Eduard; Oponent práce: Havlík Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem automatizované výrobní buňky pro obsluhu obráběcího centra MCV 1016 Quick. Na základě provedené rešerše byly navrhnuty koncepty uspořádání buňky a zvoleny vhodné komponenty. Stěžejní částí ...
    • Návrh pohonu vodního vleku 

      Autor: Dominik Bárta; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Blažek Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu vodního vleku. Zahrnuje koncepční návrh, statický rozbor, volba vyložení kladky a motoru. Na závěr 3D konstrukce celého pohonu, výkresová dokumentace a kontrolní výpočty.
    • Návrh pohonu vřetena horizontálního vyvrtávacího stroje 

      Autor: Knot Jan; Vedoucí práce: Kolář Petr; Oponent práce: Maštrla Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-07)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu vřetena horizontálního vyvrtávacího stroje s nevýsuvným vřeteníkem. Konstrukce se soustřeďuje na hlavní pohon, uložení nevýsuvného vřetena ve vřeteníku s a výsuv osy W koncipovaný ...
    • Návrh polohovací jednotky vřetene kotoučové zkracovací pily na kámen pro kotouč 400 mm 

      Autor: Urban Tomáš; Vedoucí práce: Červenka Jaroslav; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-27)
      Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou konstrukce zkracovacích pil na kámen. Na základě průzkumu trhu byly navrženy tři řešení a z nich vybráno optimální, které bylo zpracováno formou 3D modelu a návrhových výpočtů.
    • Návrh připojení pneumatického vysokootáčkového vřetene na CNC frézovací stroj 

      Autor: Pešice Matěj; Vedoucí práce: Kekula Josef; Oponent práce: Červenka Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-14)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem konektoru pro jednoduché, přímé napojení vysokootáčkového pneumatického vřetene k CNC frézovacímu stroji MCFV 5050LN. Na základě výrobní dokumentace je konektor zhotoven a je ozkoušena ...
    • Návrh přípravku na polohování kamene pro stroje obrábějící kámen 

      Autor: Martina Cimpová; Vedoucí práce: Červenka Jaroslav; Oponent práce: Prchal Luboš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce přípravku na polohování kamene, který vychází z požadavků zadavatele. Z rešerše stávajících řešení vyplývají čtyři varianty možného řešení. Nejvhodnější z nich je rozpracována ...
    • Návrh přípravku pro vícesnímačové měření vlastností nehomogenních vzorků za vysokých tlaků 

      Autor: Daniel Hrdinka; Vedoucí práce: Krannich Tomáš; Oponent práce: Svoboda Libor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem přípravku a jeho upevněním v přetlakovém válci pro měření nehomogenních vzorků hornin pomocí 202 ultrazvukových senzorů dotlačovaných na povrch vzorku. Obsahem práce je také návrh ...
    • Návrh rámu pro měření statické tuhosti 

      Autor: Vítek Daniel; Vedoucí práce: Burian David; Oponent práce: Kupka Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem rámu pro měření statické tuhosti a výpočtem jeho tuhosti a odchylky měřené hodnoty.
    • Návrh robotického pracoviště pro svařování dílu karosérie 

      Autor: Pulec Jan; Vedoucí práce: Kolář Martin; Oponent práce: Bičák Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-07)
      Tato práce se zabývá návrhem robotického pracoviště pro svařování dílu karosérie. Jedná se o svaření rámu střechy s příčnou výztuhou. Na základě vypracované rešerše byly navrženy varianty řešení pro zadaný svařovaný díl. ...
    • Návrh robotizovaného svařovacího pracoviště s otočným stolem typu H  

      Autor: Rudolf Nágl; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Kraus Ladislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Bakalářská práce se věnuje návrhu konceptu svařovacího pracoviště s díly od společnosti Yaskawa. Použito je polohovadlo typu H a robot umístěný na polohovadle. Je provedena simulace pracoviště a provedení návrhu programu robota.
    • Návrh rotační pinoly koníku stroje SUA 100 NUMERIC 

      Autor: Ulrych Michal; Vedoucí práce: Hovorka Jiří; Oponent práce: Bžoněk Ladislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh řešení pro SIL simulaci výukové sestavy stroje 

      Autor: Ferkl Jan; Vedoucí práce: Novotný Lukáš; Oponent práce: Hornych Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-09)
      Tato bakalářská práce se zabývá řešením Software-in-the-loop (SIL) simulace výukové sestavy stroje, která slouží k testování řídícího programu výukové sestavy stroje. Součástí této bakalářské práce je také samotné řešení ...
    • Návrh standardizovaného svařovacího robotického pracoviště s použitím tzv. „E“ rámu 

      Autor: Ondřej Salva; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Čtvrtlík Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Bakalářská práce se zabývá navržením svařovacího robotického pracoviště a konstrukce tzv. "E" rámu pro zadané rozměry. Je navržena konstrukce rámu a řešení její variability pro různé zadané parametry a jsou provedeny ...
    • Návrh strojového upínání nástroje do vřetena konvenční frézky 

      Autor: Michal Daneš; Vedoucí práce: Kolář Petr; Oponent práce: Sova Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-23)
      Tato bakalářská práce se zabývá problematikou upínání nástrojů do vřeten s hladkým vývrtem. Byly vytvořeny koncepční návrhy upínacího mechanismu a konstrukce jednoho vybraného.
    • Návrh systému automatické výměny nástrojů pro obráběcí stroj MTC500 

      Autor: Jan Turek; Vedoucí práce: Červenka Jaroslav; Oponent práce: Krám Václav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem automatické výměny nástrojů pro frézovací vřeteno stroje Multicut 500. Typ držáku nástrojů je HSK-T63. Návrh bere v úvahu požadavky zadavatele. Součástí práce je volba typu zásobníku a ...