• Bioplynová stanice s upgradem na biometan 

      Autor: Jakub Miškovský; Vedoucí práce: Štancl Jaromír; Oponent práce: Šulc Radek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Tato diplomová práce je technicko-ekonomickou studií upgradu bioplynu na biometan. Teoretická část se věnuje situaci v Evropě a možným technologickým postupům včetně přehledu používaných technologií pro čištění bioplynu. ...
    • Ekologicky šetrná technologie extrakce celulózových vláken pro biorafinerie 

      Autor: Azizov Salman; Vedoucí práce: Krátký Lukáš; Oponent práce: Štancl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-18)
      Vyhodnoťě potenciál využití celulózových vláken z odpadů jako suroviny pro výrobu bioplastů a biokompozitů. Zpracujte rešerši zaměřenou na technologie extrakce celulózových vláken z lignocelulózových odpadů a proveďtě ...
    • Energetická analýza výrobní linky sušeného mléka 

      Autor: Sumit Upadhyay; Vedoucí práce: Štancl Jaromír; Oponent práce: Žitný Rudolf
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Připravit přehled literatury zaměřený na problematiku výroby sušeného mléka, použitého zařízení, postupů a jeho energetické zvýšení účinnosti. Analýza současného stavu linky na zpracování sušeného mléka (včetně schématu ...
    • Energetická analýza výrobní linky sušeného mléka 

      Autor: Sumit Upadhyay; Vedoucí práce: Štancl Jaromír; Oponent práce: Žitný Rudolf
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-30)
      Připravit přehled literatury zaměřený na problematiku výroby sušeného mléka, použitého zařízení, postupů a jeho energetické zvýšení účinnosti. Analýza současného stavu linky na zpracování sušeného mléka (včetně schématu ...
    • Fouling in process apparatuses 

      Autor: Kumar Gautam Rahul; Vedoucí práce: Dostál Martin; Oponent práce: Štancl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-01-12)
      This resesrch work contain the brief discription of fouling, types of fouling and the mechanism by which it create on the surface of heat exchangers. Mainly the thesis work focus on the fouling in food process industries ...
    • Laboratorní elektrický kalorimetr 

      Autor: Martin Malý; Vedoucí práce: Dostál Martin; Oponent práce: Štancl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Diplomová práce se zabývá rešerší kalorimetrických metod a typů kalorimetrů. Součástí práce je návrh geometrie kalorimetru včetně detailní výkresové dokumentace, podle které se kalorimetr vyrobil. V závěru práce bylo ...
    • Návrh komorové sušárny kostek cukru 

      Autor: Azizov Javid; Vedoucí práce: Hoffman Pavel; Oponent práce: Štancl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-01)
      The main aim of the task is to make new design of chamber dryer. New design of chamber dryer for sugar cubes drying was performed by using laboratory dryer and doing measurements. Specification of drying time according to ...
    • Odpadní CO2 jako surovina k výrobě metanolu 

      Autor: Ismayilov Farid; Vedoucí práce: Krátký Lukáš; Oponent práce: Štancl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-31)
      Diplomová práce se zabývá technologií konverze CO2 na methanol. V její první části jsou zmíněny technologické možnosti konverze odpadního CO2 na cenné chemické látky. Důraz je kladen zejména na využití odpadního CO2 k ...
    • Přestup tepla v cilindro-kónickém fermentačním tanku 

      Autor: Karel Ilavský; Vedoucí práce: Štancl Jaromír; Oponent práce: Kysela Bohuš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Diplomová práce se zabývá chlazením piva v cylindro-kónických fermentačních tanků z kvasné teploty na teplotu ležení. Nejprve byly pro vypočet přenosu tepla nalezeny korelace Nusseltova čísla uvnitř tanku. Dále byl vytvořen ...
    • Technologie pyrolytického zpracování odpadů 

      Autor: Anděl Matouš; Vedoucí práce: Krátký Lukáš; Oponent práce: Štancl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Tato diplomová práce se v první části zabývá rešerší využití pyrolýzy ke zpracování odpadních pneumatik, a to jak v experimentálním, tak v průmyslovém měřítku. Shrnuje dosavadní zkušenosti a nabízí porovnání výtěžků ...
    • Technologie zplyňování odpadů 

      Autor: Jalilov Rahim; Vedoucí práce: Krátký Lukáš; Oponent práce: Štancl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-31)
      Zpracujte rešerši zaměřenou na potenciál zpracování odpadu zplyňováním. Připravte přehled, který shrnuje aktuální poznatky o zplyňování (technický rozsah a nastavení, parametry). Proveďte technicko-ekonomickou analýzu ...
    • Výroba potravinářských produktů s nízkým podílem laktózy 

      Autor: Hladíková Martina; Vedoucí práce: Štancl Jaromír; Oponent práce: Hoffman Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-07)
      Hlavním cílem této práce je vypracovat literární rešerši zaměřenou na výrobu potravin s nulovým a velmi nízkým obsahem laktózy. Dále na základě získaných informací navrhnout pro stávající fiktivní výrobnu mléčného sortimentu ...