Výroba potravinářských produktů s nízkým podílem laktózy
Production of food products with a low content of lactose
Typ dokumentu
diplomová prácemaster thesis
Autor
Hladíková Martina
Vedoucí práce
Štancl Jaromír
Oponent práce
Hoffman Pavel
Studijní obor
Procesní technikaStudijní program
Strojní inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské technikyObhájeno
2019-02-12Práva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Hlavním cílem této práce je vypracovat literární rešerši zaměřenou na výrobu potravin s nulovým a velmi nízkým obsahem laktózy. Dále na základě získaných informací navrhnout pro stávající fiktivní výrobnu mléčného sortimentu výrobní linky určené k produkci rostlinných jogurtů z kokosového mléka a mléčných jogurtů z mléka hydrolyzovaného. Součástí je také hmotnostní a entalpická bilance a ekonomické vyhodnocení včetně citlivostní analýzy. V závěru jsou jednotlivé varianty porovnány. The aim of this thesis is to prepare a literature review focused on food production of lactose-free products and products with a very low content of lactose. On the basis of the information obtained production lines suited for manufacturing plant-based coconut yoghurts and yoghurts made from hydrolyzed milk are designed for an existing factory of milk products. Material and enthalpy balances are computed, economic evaluation of the projects including what-if analysis of selected parameters is carried out. Proposed variants are compared.
Kolekce
- Diplomové práce - 12118 [150]