• Flutterová analýza sportovního letounu 

      Autor: Matěj Charouz; Vedoucí práce: Kratochvíl Aleš; Oponent práce: Slavík Svatomír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Tato diplomová práce se zabývá flutterovou analýzou letounu Bristell B23. Cílem je vytvořit strukturální model se vztlakovou mechanizací a kormidly. Tento model pak naladit na odpovídající vlastní frekvence a tvary kmitání ...
    • Návrh demonstrátoru cyklokoptéry 

      Autor: Pajkrt Radek; Vedoucí práce: Klesa Jan; Oponent práce: Slavík Svatomír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-31)
      Práce se zabývá shrnutím historie vývoje cyklokoptér, jejich aerodynamikou, dále se práce zabývá návrhem rotoru cyklokoptéry, jeho stavbou a testováním. Poté byly změřeny charakteristiky rotoru a porovnány s naměřenými daty .
    • Předběžný návrh turbohřídelového motoru pro demonstrátor hybridního pohonného systému letounu 

      Autor: Sorokin Egor; Vedoucí práce: Klesa Jan; Oponent práce: Slavík Svatomír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-08)
      Diplomová práce se zabývá problematikou hybridních letadlových motorů. Na začátku je představen současný stav problematiky s uvedením výběru existujících projektů letadel s hybridními nebo elektrickými pohonnými jednotkami. ...
    • Statický tah vrtule 

      Autor: Vojtěch Zíka; Vedoucí práce: Klesa Jan; Oponent práce: Slavík Svatomír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-23)
      Tato práce se zabývá statickým tahem vrtule a rotoru. Měřícími a výpočetními metodami. Poté se věnuje právě měření a výpočtu statického tahu vrtule. V první části byla provedena rešerše měřících metod, které lze použít pro ...
    • Studie integrace propfanu do trupu letounu 

      Autor: Čorba Filip; Vedoucí práce: Klesa Jan; Oponent práce: Slavík Svatomír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-08)
      Táto diplomová práca pojednáva o možnosti aplikovania vrtuľového ventilátora - PropFan, ako distribučný pohonný systém, do trupu letúna, za účelom nasávania medznej vrstvy a zníženia úplavu za letúnom. Prvá kapitola pojednáva ...