• Autonomní řízení s využitím webové kamery 

      Autor: Steve Sunil Mathews; Vedoucí práce: Novák Martin; Oponent práce: Mareš Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-09-02)
      Algoritmus detekce objektů je navržen různými metodami a nápady k nalezení správného přístupu. Tato detekce objektů bude testována na robotickém modelu automobilu, který nahradí auto na skutečném životě na silnici a zároveň ...
    • Jak pracuje LiFi? 

      Autor: Mareš Jan; Vedoucí práce: Novák Martin; Oponent práce: Leuchter Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-14)
      Tato bakalářská práce si klade za cíl popsat, jak pracuje LiFi technologie a jaké součásti potřebuje k fungování. Popíše, jaké typy modulací se k přenosu využívají a nastíní i možné využití LiFi v běžném životě. Poté se ...
    • Konstrukce a řízení kooperativního robota 

      Autor: Vojtěch Čapoun; Vedoucí práce: Novák Martin; Oponent práce: Mareš Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-31)
      Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí a řízením kooperativního robota. Úvodní teoretická část je psaná jako rešerše pojednávající o robotech a jejich možné spolupráci s lidmi. Praktická část obsahuje konstrukci ...
    • Recyklátor plastů pro 3D tisk 

      Autor: Václav Kasal; Vedoucí práce: Novák Martin; Oponent práce: Mareš Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato práce se zabývá vývojem a stavbou extrudéru filamentu do 3D tiskárny. V práci je zdokumentován celý proces vývoje a následné výroby prototypu. V závěru je diskutována úspěšnost experimentu a další možné kroky.
    • Robot pro čištění okapů 

      Autor: Petr Herkommer; Vedoucí práce: Novák Martin; Oponent práce: Mareš Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-23)
      Tato práce se zabývá návrhem a následnou konstrukcí robota pro čištění okapů, který se oproti komerčním produktům vyznačuje možností vertikálního pohybu. Robot je schopen vyčistit okapový svod kruhového průřezu o průměru ...