• Automatický sklad deskového materiálu 

      Autor: Přemysl Tobola; Vedoucí práce: Pelikán Jan; Oponent práce: Nečas Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-02)
      Tato diplomová práce se věnuje počáteční studii automatických skladů deskového materiálu. Součástí práce je rešerše současných řešení automatických skladů. V práci je rozebrána kinematická struktura kartézského manipulátoru ...
    • Optimalizace využití energie hybridního monopostu Formule Student 

      Autor: Tomáš Adamec; Vedoucí práce: Šika Zbyněk; Oponent práce: Steinbauer Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-27)
      Práca sa zaoberá skúmaním možností na úsporu a optimálne využitie energie s cieľom minimalizáce času na prejazd Formula Student vozidla vopred definovanou traťou. V rámci práce bol navrhnutý riadiaci algoritmus hybridného ...
    • Pokročilé řízení vibrační zkoušky 

      Autor: Vít Pawlik; Vedoucí práce: Steinbauer Pavel; Oponent práce: Štajner Oldřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-26)
      Tato práce se zabývá řízením elektrodynamického vibračního budiče pro účely vibračního testování součástí s komplikovanou dynamikou. Cílem je navrhnout řízení pro rovnoměrnou vibrační expozici, simulačně jej ověřit na ...
    • Řízení a autotuning synchronního AC servomotoru Baldor pomocí měniče Beckhoff AX5206. 

      Autor: Jaroslav Běťák; Vedoucí práce: Nečas Martin; Oponent práce: Zavřel Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-25)
      Cílem práce je detailnější seznámení se s možnostmi realizace řízení synchronních elektrických pohonů, aplikace některé z forem autotuningu a následné provedení experimentu s reálným motorem.
    • Tensegritní mechanismy pro náhradu prostorových seriových robotů 

      Autor: Tomáš Kaňka; Vedoucí práce: Šika Zbyněk; Oponent práce: Zavřel Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      V této diplomové práci se věnujeme problematice použití tensegritních konstrukcí v průmyslové robotice. Součástí práce je rešerše současného poznání na poli tensegrit. Pro simulační návrh tensegritních manipulátorů je ...