Zobrazit minimální záznam

Food convective drier



dc.contributor.advisorSkočilas Jan
dc.contributor.authorAshok Kumar Reddy Somireddy
dc.date.accessioned2020-01-30T23:52:41Z
dc.date.available2020-01-30T23:52:41Z
dc.date.issued2020-01-30
dc.identifierKOS-884383900005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/86230
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá konvekčním sušením a návrhem konvekční sušičky potravin. První kapitola teoretické části popisuje principy sušení a druhy sušáren a proces výběru vhodného potravinového materiálu. Hledání druhé kapitoly v literatuře se zabývá převážně konvekčními vzorky sušení banánů, technologií sušení v tenké vrstvě a různými typy matematických materiálů vhodných pro analýzu difuzivity potravinového materiálu. Třetí kapitola CFD popisuje rychlostní pole kolem vzorků sušení. Později experimentální část pojednává o konvekčním sušení vzorků banánů s různou orientací a ošetření kyselinou citronovou. Poslední kapitola se zabývá návrhem potravinářské konvekční sušárny na základě experimentálních výsledků.cze
dc.description.abstractThis master thesis deals with convective drying process and design of food convective dryer. First chapter theoretical part describes principles of drying process and types of dryers and selection process for suitable food material. Second chapter literature search deals with mostly convective drying banana samples, thin layer drying technology and different type of mathematical suitable for to analyse diffusivity of food material. Third chapter CFD describes the velocity field around the drying samples. Later experimental part deals with convective drying of banana samples with different orientation and citric acid treatment. Last chapter deals with design of food convective dryer based on experimental results.eng
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectKonvekční sušičkacze
dc.subjectKonvekční sušenícze
dc.subjectPlátky banánůcze
dc.subjectPřenos vlhkosticze
dc.subjectSimulace CFDcze
dc.subjectLaboratorní experimentycze
dc.subjectOrientacecze
dc.subjectOšetření kyselinou citronovoucze
dc.subjectSušící komoracze
dc.subjectKřivky sušenícze
dc.subjectRegresní analýzacze
dc.subjectDifuzivitacze
dc.subjectConvective dryereng
dc.subjectConvective dryingeng
dc.subjectBanana sliceseng
dc.subjectMoisture transfereng
dc.subjectCFD simulationeng
dc.subjectLaboratory experimentseng
dc.subjectOrientationeng
dc.subjectCitric acid treatmenteng
dc.subjectDrying chambereng
dc.subjectDrying curveseng
dc.subjectRegression analysiseng
dc.subjectDiffusivityeng
dc.titleKonvektivní sušárna pro dehydrataci potravincze
dc.titleFood convective driereng
dc.typediplomová prácecze
dc.typemaster thesiseng
dc.contributor.refereeFilková Iva
theses.degree.disciplineProcesní technikacze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeStrojní inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu











Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam