Konvektivní sušárna pro dehydrataci potravin
Food convective drier
Typ dokumentu
diplomová prácemaster thesis
Autor
Ashok Kumar Reddy Somireddy
Vedoucí práce
Skočilas Jan
Oponent práce
Filková Iva
Studijní obor
Procesní technikaStudijní program
Strojní inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské technikyPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Tato diplomová práce se zabývá konvekčním sušením a návrhem konvekční sušičky potravin. První kapitola teoretické části popisuje principy sušení a druhy sušáren a proces výběru vhodného potravinového materiálu. Hledání druhé kapitoly v literatuře se zabývá převážně konvekčními vzorky sušení banánů, technologií sušení v tenké vrstvě a různými typy matematických materiálů vhodných pro analýzu difuzivity potravinového materiálu. Třetí kapitola CFD popisuje rychlostní pole kolem vzorků sušení. Později experimentální část pojednává o konvekčním sušení vzorků banánů s různou orientací a ošetření kyselinou citronovou. Poslední kapitola se zabývá návrhem potravinářské konvekční sušárny na základě experimentálních výsledků. This master thesis deals with convective drying process and design of food convective dryer. First chapter theoretical part describes principles of drying process and types of dryers and selection process for suitable food material. Second chapter literature search deals with mostly convective drying banana samples, thin layer drying technology and different type of mathematical suitable for to analyse diffusivity of food material. Third chapter CFD describes the velocity field around the drying samples. Later experimental part deals with convective drying of banana samples with different orientation and citric acid treatment. Last chapter deals with design of food convective dryer based on experimental results.
Kolekce
- Diplomové práce - 12118 [150]