Akustika restaurací a jídelen
Acoustics of restaurants and canteens
dc.contributor.advisor | Nováček Jiří | |
dc.contributor.author | Barnáš Jaroslav | |
dc.date.accessioned | 2019-02-20T11:13:48Z | |
dc.date.available | 2019-02-20T11:13:48Z | |
dc.date.issued | 2019-02-13 | |
dc.identifier | KOS-880324040605 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10467/81024 | |
dc.description.abstract | Tématem mé diplomové práce je prostorová akustika restauračních zařízení a jídelen. Práci jsem rozdělil na tři části. V úvodní části se věnuji přehledu problematiky s důrazem na aktuální přístupy k hodnocení navrhování a řešení akustiky restauračních a stravovacích zařízení a to především s ohledem na srozumitelnost řeči. V druhé části se zaměřuji na modelovou studii vlivu velikosti, obsazenosti a dalších faktorů na akustickou pohodu v místnosti. Třetí část jsem pojal jako případovou studii, kdy jsem ve skutečné restauraci provedl akustická měření za účelem vyhodnocení reálných akustických podmínek. Následně jsem prostor vymodeloval a navrhl jsem opatření pro optimalizaci akustických vlastností. | cze |
dc.description.abstract | I chose the spatial acoustics of restaurants and canteens as the topic of my thesis. I dividend it into free parts. The firs part is targeted to overview of the isme, especially to achal approaches in ratings of designing and solving the acoustics in restaurants and dinning facilities, mainly in the term sof the comprehensibility of speech. The sekond part is focused on a model study of the influence of size, occupancy and other factors to acoustic komfort in the room. The third part is concevied as a case study where I made acoustic measurements in real restaurant to evaluace real acoustic conditions. Then, I modeled the space and suggested precautions to optimize acoustic properties. | eng |
dc.language.iso | CZE | |
dc.publisher | České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum. | cze |
dc.publisher | Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre. | eng |
dc.rights | A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | eng |
dc.rights | Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | cze |
dc.subject | Prostorová akustika,restaurace a jídelny,doba dozvuku,cocktail party efekt | cze |
dc.subject | Spatial acoustic,restaurants and canteens,reverberation time,cocktail party effect | eng |
dc.title | Akustika restaurací a jídelen | cze |
dc.title | Acoustics of restaurants and canteens | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.type | master thesis | eng |
dc.date.accepted | 2019-02-13 | |
dc.contributor.referee | Kaňka Jan | |
theses.degree.discipline | Budovy a prostředí | cze |
theses.degree.grantor | katedra konstrukcí pozemních staveb | cze |
theses.degree.programme | Budovy a prostředí | cze |
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
-
Diplomové práce - 11124 [671]