Akustika restaurací a jídelen
Acoustics of restaurants and canteens
Typ dokumentu
diplomová prácemaster thesis
Autor
Barnáš Jaroslav
Vedoucí práce
Nováček Jiří
Oponent práce
Kaňka Jan
Studijní obor
Budovy a prostředíStudijní program
Budovy a prostředíInstituce přidělující hodnost
katedra konstrukcí pozemních stavebObhájeno
2019-02-13Práva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Tématem mé diplomové práce je prostorová akustika restauračních zařízení a jídelen. Práci jsem rozdělil na tři části. V úvodní části se věnuji přehledu problematiky s důrazem na aktuální přístupy k hodnocení navrhování a řešení akustiky restauračních a stravovacích zařízení a to především s ohledem na srozumitelnost řeči. V druhé části se zaměřuji na modelovou studii vlivu velikosti, obsazenosti a dalších faktorů na akustickou pohodu v místnosti. Třetí část jsem pojal jako případovou studii, kdy jsem ve skutečné restauraci provedl akustická měření za účelem vyhodnocení reálných akustických podmínek. Následně jsem prostor vymodeloval a navrhl jsem opatření pro optimalizaci akustických vlastností. I chose the spatial acoustics of restaurants and canteens as the topic of my thesis. I dividend it into free parts. The firs part is targeted to overview of the isme, especially to achal approaches in ratings of designing and solving the acoustics in restaurants and dinning facilities, mainly in the term sof the comprehensibility of speech. The sekond part is focused on a model study of the influence of size, occupancy and other factors to acoustic komfort in the room. The third part is concevied as a case study where I made acoustic measurements in real restaurant to evaluace real acoustic conditions. Then, I modeled the space and suggested precautions to optimize acoustic properties.
Kolekce
- Diplomové práce - 11124 [671]