Zobrazit minimální záznam

Production of food products with a low content of lactose



dc.contributor.advisorŠtancl Jaromír
dc.contributor.authorHladíková Martina
dc.date.accessioned2019-02-20T11:02:30Z
dc.date.available2019-02-20T11:02:30Z
dc.date.issued2019-02-07
dc.identifierKOS-784822671205
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/80523
dc.description.abstractHlavním cílem této práce je vypracovat literární rešerši zaměřenou na výrobu potravin s nulovým a velmi nízkým obsahem laktózy. Dále na základě získaných informací navrhnout pro stávající fiktivní výrobnu mléčného sortimentu výrobní linky určené k produkci rostlinných jogurtů z kokosového mléka a mléčných jogurtů z mléka hydrolyzovaného. Součástí je také hmotnostní a entalpická bilance a ekonomické vyhodnocení včetně citlivostní analýzy. V závěru jsou jednotlivé varianty porovnány.cze
dc.description.abstractThe aim of this thesis is to prepare a literature review focused on food production of lactose-free products and products with a very low content of lactose. On the basis of the information obtained production lines suited for manufacturing plant-based coconut yoghurts and yoghurts made from hydrolyzed milk are designed for an existing factory of milk products. Material and enthalpy balances are computed, economic evaluation of the projects including what-if analysis of selected parameters is carried out. Proposed variants are compared.eng
dc.language.isoCZE
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectlaktóza,laktózová intolerance,veganství,membránové techniky,chromatografie,hydrolýza,jogurt,bilancecze
dc.subjectlactose,lactose intolerance,veganism,membrane techniques,chromatography,hydrolysis,yoghurt,balanceseng
dc.titleVýroba potravinářských produktů s nízkým podílem laktózycze
dc.titleProduction of food products with a low content of lactoseeng
dc.typediplomová prácecze
dc.typemaster thesiseng
dc.date.accepted2019-02-12
dc.contributor.refereeHoffman Pavel
theses.degree.disciplineProcesní technikacze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeStrojní inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu








Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam