Zobrazit minimální záznam

Food waste as a source of raw materials with high added value



dc.contributor.advisorKrátký Lukáš
dc.contributor.authorJakubec Matouš
dc.date.accessioned2016-05-13T08:22:38Z
dc.date.available2016-05-13T08:22:38Z
dc.date.issued2015-06-15
dc.identifierKOS-571673055805
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/63444
dc.description.abstractTato bakalářská práce s názvem Potravinářské odpady jako zdroj lukrativních látek pojednává o různých možnostech zpracování druhotných surovin z potravinářských výrob, které mohou pomoci podnikům k lepší ekonomické situaci tím, že tyto odpady dále zpracují nebo prodají. Podrobněji se věnuje mlékárenskému průmyslu. Konkrétně výrobě sýru, kde je nejvýraznějším odpadem syrovátka. Je zde rozebráno její složení, zpracování a hlavně moderní využití v dnešní době.cze
dc.description.abstractThis thesis with name Food waste as a source of raw materials with high addend value deals with diferent various processing sekondary raw materials from food production, which can help enterprises to improve the economic situation, in that these wastes are further processed or sold. It dwells on the dairy industry. Specifically, the production of cheese, which is the most signifiant waste whey. There is dismantled its composition, processing, and especially modern use nowadays.eng
dc.language.isoCZE
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfeng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfcze
dc.subjectodpad, sýr, syrovátka, zpracovánícze
dc.subjectwaste, cheese, whey, processingeng
dc.titlePotravinářské odpady jako zdroj lukrativních látekcze
dc.titleFood waste as a source of raw materials with high added valueeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.typebachelor thesiseng
dc.date.accepted2015-08-27
dc.contributor.refereeŠtancl Jaromír
theses.degree.disciplinebez oborucze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeTeoretický základ strojního inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu




Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam