Potravinářské odpady jako zdroj lukrativních látek
Food waste as a source of raw materials with high added value
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Jakubec Matouš
Supervisor
Krátký Lukáš
Opponent
Štancl Jaromír
Field of study
bez oboruStudy program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstitutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské technikyDefended
2015-08-27Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Metadata
Show full item recordAbstract
Tato bakalářská práce s názvem Potravinářské odpady jako zdroj lukrativních látek pojednává o různých možnostech zpracování druhotných surovin z potravinářských výrob, které mohou pomoci podnikům k lepší ekonomické situaci tím, že tyto odpady dále zpracují nebo prodají. Podrobněji se věnuje mlékárenskému průmyslu. Konkrétně výrobě sýru, kde je nejvýraznějším odpadem syrovátka. Je zde rozebráno její složení, zpracování a hlavně moderní využití v dnešní době. This thesis with name Food waste as a source of raw materials with high addend value deals with diferent various processing sekondary raw materials from food production, which can help enterprises to improve the economic situation, in that these wastes are further processed or sold. It dwells on the dairy industry. Specifically, the production of cheese, which is the most signifiant waste whey. There is dismantled its composition, processing, and especially modern use nowadays.
Collections
- Bakalářské práce - 12118 [126]