ČVUT DSpace
  • Prohledat DSpace
  • English
  • Přihlásit se
  • English
  • English
Zobrazit záznam 
  •   ČVUT DSpace
  • České vysoké učení technické v Praze
  • Fakulta strojní
  • ústav procesní a zpracovatelské techniky
  • Bakalářské práce - 12118
  • Zobrazit záznam
  • České vysoké učení technické v Praze
  • Fakulta strojní
  • ústav procesní a zpracovatelské techniky
  • Bakalářské práce - 12118
  • Zobrazit záznam
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Potravinářské odpady jako zdroj lukrativních látek

Food waste as a source of raw materials with high added value

Typ dokumentu
bakalářská práce
bachelor thesis
Autor
Jakubec Matouš
Vedoucí práce
Krátký Lukáš
Oponent práce
Štancl Jaromír
Studijní obor
bez oboru
Studijní program
Teoretický základ strojního inženýrství
Instituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské techniky
Obhájeno
2015-08-27



Práva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Metadata
Zobrazit celý záznam
Abstrakt
Tato bakalářská práce s názvem Potravinářské odpady jako zdroj lukrativních látek pojednává o různých možnostech zpracování druhotných surovin z potravinářských výrob, které mohou pomoci podnikům k lepší ekonomické situaci tím, že tyto odpady dále zpracují nebo prodají. Podrobněji se věnuje mlékárenskému průmyslu. Konkrétně výrobě sýru, kde je nejvýraznějším odpadem syrovátka. Je zde rozebráno její složení, zpracování a hlavně moderní využití v dnešní době.
 
This thesis with name Food waste as a source of raw materials with high addend value deals with diferent various processing sekondary raw materials from food production, which can help enterprises to improve the economic situation, in that these wastes are further processed or sold. It dwells on the dairy industry. Specifically, the production of cheese, which is the most signifiant waste whey. There is dismantled its composition, processing, and especially modern use nowadays.
 
URI
http://hdl.handle.net/10467/63444
Zobrazit/otevřít
PLNY_TEXT (1.213Mb)
POSUDEK (680.4Kb)
POSUDEK (431.9Kb)
Kolekce
  • Bakalářské práce - 12118 [142]

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
@mire NV
 

 

Užitečné odkazy

ČVUT v PrazeÚstřední knihovna ČVUTO digitální knihovně ČVUTInformační zdrojePodpora studiaPodpora publikování

Procházet

Vše v DSpaceKomunity a kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

Můj účet

Přihlásit se

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
@mire NV