• Koncepční návrh bezpilotního prostředku s dlouhou vytrvalostí 

      Autor: Jaroslav Hanyš; Vedoucí práce: Brabec Jiří; Oponent práce: Brož František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-10)
      Cílem této diplomové práce je provést koncepční návrh bezpilotního prostředku s dlouhou vytrvalostí. V úvodu práce je vymezení pojmů a rozdělení kategorií bezpilotních letounů. Samotný návrh se stává z rešerše bezpilotních ...
    • Návrh soutěžního letounu 

      Autor: Filip Kublák; Vedoucí práce: Hermann Denis; Oponent práce: Brož František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-05)
      Cílem této práce je aerodynamický návrh a tvarová optimalizace rádiem řízeného bezpilotního letounu pro účely soutěže ACC 2021. Mnichov.
    • Návrh UAV multikoptéry 

      Autor: Robert Theiner; Vedoucí práce: Klesa Jan; Oponent práce: Uher Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-24)
      Hlavním konceptem je autonomní bezpilotní systém složený z multikoptéry, aerostatu a kontejneru pro rozprašování popela, schopný provádět lety trvající v řádu minut. Cílem práce je přijít s návrhem řešení bezpilotního ...