• Aerodynamická analýza difuzoru sportovního vozu 

      Autor: Michael Motygin; Vedoucí práce: Čenský Tomáš; Oponent práce: Teichman Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-23)
      Cílem diplomové práce je analyzovat aerodynamické vlastnosti zadního difuzoru sportovního vozu Renault Clio RS III 197. Pro aerodynamickou analýzu je použita metoda CFD, jejíž výsledky jsou podloženy daty ...
    • Citlivostní analýza tepelných vlastností malých družic 

      Autor: Martin Kadlec; Vedoucí práce: Teichman Jiří; Oponent práce: Hladík Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-20)
      V této diplomové práci je zpracována citlivost vybraných materiálových vlastností
    • Koncepční návrh vrtulníku pro Mars 

      Autor: Magdalena Jarošová; Vedoucí práce: Klesa Jan; Oponent práce: Teichman Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-27)
      Tato diplomová práce se v rešeršní části zabývá možnými konfiguracemi Vertical Take-Off and Landing (VTOL) letadly, tedy letadly schopnými vertikálního vzletu a přistání, pro leteckou přepravu na Marsu. V práci dále následuje ...
    • Kontejner pro expozíční biologický experiment na stratosférickém balonu 

      Autor: Libor Svoboda; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Teichman Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-08)
      Tato práce se zabývá návrhem kontejneru pro expoziční biologický experiment na stratosférickém balonu. V úvodu je představena problematika biologických expozičních experimentů. Dále je provedena rešerše čtyř experimentů, ...
    • Návrh trysky a jejího chlazení pro raketový motor na kapalné pohonné látky 

      Autor: Daniel Píro; Vedoucí práce: Teichman Jiří; Oponent práce: Klesa Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-20)
      Cílem této práce je navrhnout a oveřit numerickými simulacemi chlazení raketové trysky kapalinového motoru pro tým CTU Space Research.
    • Numerická simulace vybraných trajektorií v cirkumulárním a cislunárním prostoru 

      Autor: Ondřej Hladík; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Teichman Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-24)
      Prozkoumali jsme potenciální přechodové dráhy z NRHO na oběžné dráhy poblíž libračních bodů L4 a L5 s cílem minimalizace doby letu a nutného ∆v. Pokusili jsme se použít již existující řešení pro kruhový omezený problém tří ...
    • Poletová termální analýza družice QARMAN 

      Autor: Filip Soukup; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Teichman Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato diplomová práce se zabývá poletovou termální analýzou družice QARMAN za účelem identifikace poruchového komponentu. V první části teze je provedena teoretická rešerše vesmírného prostředí. Jak to ovlivňuje návrh a ...
    • Vlastnosti soustavy družic pro průzkum povrchu Marsu 

      Autor: Dominika Céspedes Miranda; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Teichman Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-05)
      Obsahem práce je návrh družicové soustavy pro dálkový průzkum Marsu. Teoretická část této práce má za úkol vymezit důležité pojmy a metody potřebné pro návrh soustavy. Vymezené pojmy jsou následně aplikovány při samotném ...