Zobrazují se záznamy 105-124 z 306

    • Návrh konstrukce točny pro kolejová vozidla 

      Autor: Svoboda Ondřej; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-15)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukcí točny pro kolejová vozidla a problematikou s tím spojenou. Na počátku práce je rešerše vývoje točen, dále koncepční návrh a kontrolní výpočty určitých částí.
    • Návrh konstrukce univerzální hydraulické štípačky 

      Autor: Martin Jelenecký; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato bakalářská práce se věnuje návrhu konstrukce univerzální hydraulické štípačky na dřevo. Proudění kapaliny hydraulického okruhu je zajištěno třemi druhy pohonu. Na začátku uvádím možná provedení štípaček dostupných na ...
    • Návrh konstrukce vzorkovače obilí 

      Autor: Ondřej Pátek; Vedoucí práce: Cézová Eliška; Oponent práce: Kanaval Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-26)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce vzorkovače na obilí. Podle rešerše je navržen koncepční návrh, který je poté rozpracován do konkrétního konstrukčního řešení. Řešení se opírá o návrhové a konstrukční výpočty. ...
    • Návrh konstrukce zařízení pro odběr vzorků sypkých materiálů 

      Autor: Jan Dlabač; Vedoucí práce: Cézová Eliška; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      V bakalářské práci je uveden postup návrhu vzorkovače obilovin. Jsou uvedeny návrhové a kontrolní výpočty. Byl proveden MKP výpočet pro zjištění napětí v konstrukci a její deformace. Součástí práce je zpracovaný model ...
    • Návrh konstrukce zdvihací plošiny 

      Autor: Adam Pelc; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Křička Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-19)
      Cílem bakalářské práce je navrhnout zdvihací plošinu k ustavení výšky kompletační linky čerpadel. Návrh pohonu a mechanismu zdvihu, včetně návrhových a kontrolních výpočtů dílčích uzlů.
    • Návrh konstrukce zdvihacího zařízení vozíku pro přesun kontejnerů 

      Autor: Volf Vojtěch; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce zdvihacího zařízení. Zařízení je součástí vozíku pro přesun kontejnerů, který byl rozpracován skupinou K5 v rámci projektu SKOTRANS.
    • Návrh konstrukce zkušebního stanoviště pro výzkum brzd jízdního kola 

      Autor: Groma Adam; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-22)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem stanoviště, na kterém by se daly testovat různé typy brzd, používané na jízdních kolech. Práce obsahuje rešerši brzd jízdních kol se zaměřením na nejpoužívanější typy. V dalších ...
    • Návrh kótovacího a tolerančního řetězce montované konstrukce 

      Autor: Baláž Matej; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Kříbala Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-15)
      Táto bakalárska práca objasňuje, akými spôsobmi môžeme tolerovať súčasti, ako môžeme riešiť rozmerové reťazce, ktoré vznikajú ich spojením. Ďalej sa zaoberá delením rozmerových reťazcov. V ďalšej časti sa práca zaoberá ...
    • Návrh krytů hydraulických válců pro minirýpadlo Bobcat E20 

      Autor: Hnátek Jakub; Vedoucí práce: Dynybyl Vojtěch; Oponent práce: Syrovátka Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-24)
      Tato bakalářská práce se zabývá konstrukčním řešením krytů hydraulických válců, výpočtem svěrných spojů a laboratorním testem životnosti.
    • Návrh laboratorní optické třídičky pro třídění semen olejnin 

      Autor: Jan Prachenský; Vedoucí práce: Hoidekr Jan; Oponent práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-02-04)
      Práce se zabývá vytvořením laboratorního přístroje pro optické třídění semen olejnin, konkrétně slunečnicových semen. Hlavní prioritou návrhu jsou nízké pořizovací náklady. Optické třídění v tomto stroji je poslední fází ...
    • Návrh laboratorní pražičky kávy 

      Autor: Piksa David; Vedoucí práce: Syrovátka Pavel; Oponent práce: Berka Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh laboratorní výrobní linky vláknocementových desek 

      Autor: František Nechvátal; Vedoucí práce: Hoidekr Jan; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-26)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem laboratorní experimentální výrobní linky vláknocementových desek pro firmu Swisspearl. Linka je navržena dle požadavků firmy a zpracována do podoby 3D modelu. Další součástí práce ...
    • Návrh lanového navijáku 

      Autor: Petr Půlpán; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Štoček Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Tato bakalářská práce pojednává o přehledu běžně používaných navijácích a o návrhu lanového navijáku pro navíjení nepojízdného automobilu na odtahové vozidlo. Parametry mechanismu jsou maximální hmotnost automobilu a ...
    • Návrh lanového vrátku pro posun kolejových vozidel 

      Autor: Petr Kolovrátník; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Skalický David
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zařízení pro přesun kolejových vozidel pomocí lana. Cílem je navrhnout a provést kontrolu klíčových částí zařízení a navrhnout jejich uspořádání. Práce obsahuje představení existujících ...
    • Návrh lanového zdvihacího zařízení pro záchranné a univerzální použití 

      Autor: Rudolf Vařejka; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-03)
      Teoretická část práce se zabývá rešerší v oblasti zdvihací techniky, a to především v konkrétní oblasti záchranných i jiných zdvihacích zařízení. Součástí této části jsou také návrhy optimálních parametrů s ohledem na ruční ...
    • Návrh lisu pro nápojové PET obaly 

      Autor: Jiří Lomský; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-26)
      Cílem této bakalářské práce je navrhnout lis pro nápojové PET obaly pro láhve typických rozměrů. V návrhu je počítáno s manuální obsluhou.
    • Návrh lodního zdvihadla s protizávažím 

      Autor: Jiří Křesák; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Křička Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-18)
      Teoretická část shrnuje lodní dopravu, typy vodních cest, funkci a typy lodních zdvihadel a zdymadel. Praktická část se skládá z návrhu svislého lodního zdvihadla s protizávažím.
    • Návrh malého destilačního zařízení pro osobní použití 

      Autor: Jaromír Moureček; Vedoucí práce: Kamenický Josef; Oponent práce: Krátký Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-22)
      Obsahem práce je popis funkce a konstrukční návrh malého destilačního zařízení pro domácí použití. V teoretické části je vysvětlen princip destilace, její historie a rešerše používaných částí. Konstrukce je navržena podle ...
    • Návrh manipulační plošiny pro svislou dopravu dvoustopých vozidel a jiných břemen. 

      Autor: Daniel Rusz; Vedoucí práce: Havlíček Martin; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Cílem této bakalářské práce je návrh zvedací plošiny pro přepravu dvoustopých vozidel a jiných břemen. V první části je uvedena rešerše zařízení, které jsou dostupné na trhu. Princip jejich funkce a konstrukce. Další část ...
    • Návrh manipulačního kolejového vozíku pro výrobky do 5 tun 

      Autor: Krejčí Petr; Vedoucí práce: Dynybyl Vojtěch; Oponent práce: Malý Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)