Zobrazit minimální záznam

Mold proposal for edible packaging production



dc.contributor.advisorŠtancl Jaromír
dc.contributor.authorMikuláš Melichar
dc.date.accessioned2023-08-25T22:51:34Z
dc.date.available2023-08-25T22:51:34Z
dc.date.issued2023-08-25
dc.identifierKOS-1193269300705
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/111157
dc.description.abstractPráce se zabývá ekologickým řešením výroby kelímků, možnými materiály formy na kelímky, a teoretickým návrhem samotné formy pomocí výpočtů pro zvolené otrubové těsto. Provedli jsme měření vlastností těsta na texturometru a měření tlaku páry při pečení, z kterých jsme určili závěrnou sílu formy. Provedli jsme návrh formy a určili možná topná tělesa na vytápění formy.cze
dc.description.abstractThe thesis deals with ecological solutions for the production of edible cups, possible mould materials, and the theoretical design of the mould itself using calculations for the chosen bran dough. We performed measurements of dough properties on a texturemeter and steam pressure measurements during baking from which we determined the final closing strength of the mould. We performed the mould design and determined the possible heating elements for heating the mould.eng
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjecttexturometrcze
dc.subjectlisovací sílacze
dc.subjectsněditelné kelímkycze
dc.subjectotrubové těstocze
dc.subjecttlak párycze
dc.subjecttexturometreng
dc.subjectpressing forceeng
dc.subjectedible cupseng
dc.subjectbran dougheng
dc.subjectsteam pressureeng
dc.titleNávrh formy pro výrobu konzumovatelných obalůcze
dc.titleMold proposal for edible packaging productioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.typebachelor thesiseng
dc.contributor.refereeHoffman Pavel
theses.degree.disciplinebez oborucze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeTeoretický základ strojního inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu





Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam