ČVUT DSpace
  • Search DSpace
  • Čeština
  • Login
  • Čeština
  • Čeština
View Item 
  •   ČVUT DSpace
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Návrh formy pro výrobu konzumovatelných obalů

Mold proposal for edible packaging production

Type of document
bakalářská práce
bachelor thesis
Author
Mikuláš Melichar
Supervisor
Štancl Jaromír
Opponent
Hoffman Pavel
Field of study
bez oboru
Study program
Teoretický základ strojního inženýrství
Institutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské techniky



Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item record
Abstract
Práce se zabývá ekologickým řešením výroby kelímků, možnými materiály formy na kelímky, a teoretickým návrhem samotné formy pomocí výpočtů pro zvolené otrubové těsto. Provedli jsme měření vlastností těsta na texturometru a měření tlaku páry při pečení, z kterých jsme určili závěrnou sílu formy. Provedli jsme návrh formy a určili možná topná tělesa na vytápění formy.
 
The thesis deals with ecological solutions for the production of edible cups, possible mould materials, and the theoretical design of the mould itself using calculations for the chosen bran dough. We performed measurements of dough properties on a texturemeter and steam pressure measurements during baking from which we determined the final closing strength of the mould. We performed the mould design and determined the possible heating elements for heating the mould.
 
URI
http://hdl.handle.net/10467/111157
View/Open
PLNY_TEXT (6.115Mb)
PRILOHA (6.231Mb)
POSUDEK (328.4Kb)
POSUDEK (257.0Kb)
Collections
  • Bakalářské práce - 12118 [139]

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Useful links

CTU in PragueCentral library of CTUAbout CTU Digital LibraryResourcesStudy and library skillsResearch support

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV