Návrh formy pro výrobu konzumovatelných obalů
Mold proposal for edible packaging production
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Mikuláš Melichar
Supervisor
Štancl Jaromír
Opponent
Hoffman Pavel
Field of study
bez oboruStudy program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstitutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské technikyRights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item recordAbstract
Práce se zabývá ekologickým řešením výroby kelímků, možnými materiály formy na kelímky, a teoretickým návrhem samotné formy pomocí výpočtů pro zvolené otrubové těsto. Provedli jsme měření vlastností těsta na texturometru a měření tlaku páry při pečení, z kterých jsme určili závěrnou sílu formy. Provedli jsme návrh formy a určili možná topná tělesa na vytápění formy. The thesis deals with ecological solutions for the production of edible cups, possible mould materials, and the theoretical design of the mould itself using calculations for the chosen bran dough. We performed measurements of dough properties on a texturemeter and steam pressure measurements during baking from which we determined the final closing strength of the mould. We performed the mould design and determined the possible heating elements for heating the mould.
Collections
- Bakalářské práce - 12118 [139]