Show simple item record

Sensor System for Food Process Control



dc.contributor.advisorNovák Jan
dc.contributor.authorKryštof Smitka
dc.date.accessioned2023-06-22T22:54:12Z
dc.date.available2023-06-22T22:54:12Z
dc.date.issued2023-06-22
dc.identifierKOS-1240440761105
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/110015
dc.description.abstractTato práce se zabývá problematikou návrhu a konstrukce modelu potravinářského výrobního procesu rmutování, který je součástí výroby piva. V práci je popsán postup výroby piva následovaný detailním popisem rmutovacího procesu. V práci je rozebráno průmyslové zařízení pro rmutování a na jeho základě navržena konstrukce funkčního modelu a elektroniky včetně řídicího algoritmu. Dále je popsán proces sestavení zmíněného modelu. Součástí práce je i nastavení regulátoru, které bylo následně otestováno. Při regulaci nepřesáhla odchylka 0,5 °C od nastavené hodnoty v požadovaném časovém rozsahu. V závěru práce jsou zhodnoceny dosažené výsledky a uvedena možná budoucí vylepšení.cze
dc.description.abstractThis thesis focuses on designing and constructing a model of the food production process called mashing, which is an integral part of beer production. The thesis provides an overview of the beer production process, followed by a detailed description of the mashing process. Additionally, the thesis analyzes industrial equipment used for mashing and proposes the construction of a functional model, along with its electronics, including a control algorithm. Next, the process of constructing the mentioned model is described. A crucial aspect of this work involves configuring the regulator, which was subsequently tested. During the regulation process, the deviation from the set value did not exceed 0.5 °C within the required time range. Finally, the achieved results are evaluated, and potential future improvements are discussed.eng
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectRmutovací procescze
dc.subjectsenzorový systémcze
dc.subjectPID regulátorcze
dc.subjectdvoustavový regulátorcze
dc.subjectmikrokontrolércze
dc.subjectpivovarstvícze
dc.subjectMashing processeng
dc.subjectsensor systemeng
dc.subjectPID regulatoreng
dc.subjectON/OFF regulatoreng
dc.subjectmicrocontrollereng
dc.subjectbeer brewingeng
dc.titleSenzorový systém pro řízení potravinářského procesucze
dc.titleSensor System for Food Process Controleng
dc.typediplomová prácecze
dc.typemaster thesiseng
dc.contributor.refereeFormánek Jan
theses.degree.disciplineElektronikacze
theses.degree.grantorkatedra mikroelektronikycze
theses.degree.programmeElektronika a komunikacecze


Files in this item









This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record