Senzorový systém pro řízení potravinářského procesu
Sensor System for Food Process Control
Type of document
diplomová prácemaster thesis
Author
Kryštof Smitka
Supervisor
Novák Jan
Opponent
Formánek Jan
Field of study
ElektronikaStudy program
Elektronika a komunikaceInstitutions assigning rank
katedra mikroelektronikyRights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item recordAbstract
Tato práce se zabývá problematikou návrhu a konstrukce modelu potravinářského výrobního procesu rmutování, který je součástí výroby piva. V práci je popsán postup výroby piva následovaný detailním popisem rmutovacího procesu. V práci je rozebráno průmyslové zařízení pro rmutování a na jeho základě navržena konstrukce funkčního modelu a elektroniky včetně řídicího algoritmu. Dále je popsán proces sestavení zmíněného modelu. Součástí práce je i nastavení regulátoru, které bylo následně otestováno. Při regulaci nepřesáhla odchylka 0,5 °C od nastavené hodnoty v požadovaném časovém rozsahu. V závěru práce jsou zhodnoceny dosažené výsledky a uvedena možná budoucí vylepšení. This thesis focuses on designing and constructing a model of the food production process called mashing, which is an integral part of beer production. The thesis provides an overview of the beer production process, followed by a detailed description of the mashing process. Additionally, the thesis analyzes industrial equipment used for mashing and proposes the construction of a functional model, along with its electronics, including a control algorithm. Next, the process of constructing the mentioned model is described. A crucial aspect of this work involves configuring the regulator, which was subsequently tested. During the regulation process, the deviation from the set value did not exceed 0.5 °C within the required time range. Finally, the achieved results are evaluated, and potential future improvements are discussed.
Collections
- Diplomové práce - 13134 [265]