ČVUT DSpace
  • Search DSpace
  • Čeština
  • Login
  • Čeština
  • Čeština
View Item 
  •   ČVUT DSpace
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Transportní vlastnosti kolagenu

Transport properties of collagen

Type of document
bakalářská práce
bachelor thesis
Author
Stoklas David
Supervisor
Skočilas Jan
Opponent
Štancl Jaromír
Field of study
bez oboru
Study program
Teoretický základ strojního inženýrství
Institutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské techniky



Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item record
Abstract
Práce se zabývá vlastnostmi kolagenní hmoty. Řeší její strukturu, fyzikální vlastnosti a v prvé řadě její reologické vlastnosti. Zjištěné parametry jsou použity pro výpočet tlakové ztráty v potrubí. Následně je pro zadané hodnoty navrženo vhodné čerpadlo, které zajistí požadované čerpací parametry. Při konstrukci jsou brány v potaz obecné požadavky pro použití v potravinářském průmyslu.
 
This work describes properties of collagen. It describes its structure, physical properties and mainly its rheological properties. This informations is then used for calculation of pressure loss in pipe system. This value allows us to design appropiate pump, which provides required pumping parametres. The requirements for use in the food industry are considered during contruction design.
 
URI
http://hdl.handle.net/10467/77401
View/Open
PLNY_TEXT (1.891Mb)
PRILOHA (172.1Kb)
PRILOHA (52.96Kb)
POSUDEK (323.9Kb)
POSUDEK (272.7Kb)
Collections
  • Bakalářské práce - 12118 [142]

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Useful links

CTU in PragueCentral library of CTUAbout CTU Digital LibraryResourcesStudy and library skillsResearch support

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV