Zobrazit minimální záznam

Marketing research of lactose-free foods



dc.contributor.advisorVávra Oldřich
dc.contributor.authorValášková Simona
dc.date.accessioned2016-10-17T08:51:14Z
dc.date.available2016-10-17T08:51:14Z
dc.date.issued2016-01-28
dc.identifierKOS-751981547305
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/66494
dc.description.abstractCílem mé diplomové práce bylo zanalyzovat situaci na trhu bezlaktózových výrobků v České republice a zvyklosti spotřebitele na tomto trhu. V práci se snažím porozumět nákupnímu chování a identifikuji názory spotřebitele na českém trhu s bezlaktózovými výrobky. Práce začíná teoretickým úvodem do oblasti marketingového výzkumu, který je dále detailněji rozdělen a jednotlivé teoretické části popsány dle míry důležitosti pro následnou empirickou část výzkumu. Empirická část, jež byla získána prostřednictvím dotazníku a ve které probíhá analýza výsledků průzkumu, se zabývá naplněním cíle diplomové práce. Dotazník pomáhá segmentovat spotřebitele těchto výrobků a zjišťuje jejich preference ohledně dostupnosti, ceny a chuti výrobků. Interpretace výsledků je zpřesněna pomocí rozhovoru s lékařem, prodejcem ve zdravé výživě a terénním výzkumem. Na základě těchto výsledků nastiňuji předpokládaný budoucí vývoj trhu s bezlaktózovými výrobkycze
dc.description.abstractThe aim of my thesis was to analyze the situation on the market with lactose-free products in the Czech Republic and habits of consumers in this market. In my thesis I am trying to understand the shopping behavior and identify consumer´s opinions on the Czech market with lactose-free products. The thesis begins with a theoretical introduction to the field of marketing research, which is further divided in detail and individual theoretical parts are described by level of importance for following empirical part of the research. The empirical part is the fulfillment of the objectives of the thesis. It was obtained through a questionnaire and analyzes the survey results. The questionnaire helps to segment consumers of these products and determines their preferences regarding the availability, price and taste of the products. The interpretation of results is updated through an interview with a medical doctor and a marketer of healthy nutrition (seller in the shop with healthy nutrition) and legwork. Based on these results I outline the anticipated future development of the market with lactose-free products.eng
dc.language.isoCZE
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfeng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfcze
dc.subjectMarketingový výzkum, dotazník, rozhovor, spotřebitel, intolerance, laktóza, segmentacecze
dc.subjectMarketing research, questionnaire, interview, consumer, intolerance, lactose, segmentationeng
dc.titleMarketingový výzkum trhu bezlaktózových potravincze
dc.titleMarketing research of lactose-free foodseng
dc.typediplomová prácecze
dc.typemaster thesiseng
dc.date.accepted2016-09-21
dc.contributor.refereeHorová Olga
theses.degree.disciplinePodnikání a management v průmyslucze
theses.degree.grantoroddělení manažerských studiícze
theses.degree.programmePodnikání a komerční inženýrství v průmyslucze


Soubory tohoto záznamu



Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam