Technologie svařování tenkostěnné tlakové nádoby saturátoru laserem
Welding of thin walled pressure vessels by laser
Typ dokumentu
bakalářská prácebachelor thesis
Autor
Kříž Václav
Vedoucí práce
Vondrouš Petr
Oponent práce
Sahul Miroslav
Studijní obor
bez oboruStudijní program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav strojírenské technologieObhájeno
2015-06-29Práva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku svařování tenkostěnných tlakových nádob saturátoru. V práci jsou popsány možnosti svařitelnosti korozivzdorných ocelí a rozebrán princip, výhody a nevýhody technologie laserového svařování. Experimentální část práce se zabývá vlivem zbytkového kyslíku na kvalitu svaru a optimalizací průtoku formovacího plynu pro dosažení výsledku vhodného pro aplikaci v potravinářském průmyslu. Součástí práce jsou metalografické výbrusy koutového a tupého svaru saturátoru. This bachelor´s thesis focuses on issues of welding of thin walled pressure vessels . It describes options of stainless steels weldeability and pros and cons of laser welding technology. The experimental part deals with influence of residual oxygen on quality of weld and optimizing of backing gas flow rate for achieving the eligible result for application in food processing industry. Metallographic preparation analysis of butt and edge weld are included in the thesis.
Kolekce
- Bakalářské práce - 12133 [278]