Návrh modelové varny mikropivovaru
The proposal of the microbrewery brewhouse
Typ dokumentu
bakalářská prácebachelor thesis
Autor
Seghman Petr
Vedoucí práce
Štancl Jaromír
Oponent práce
Hoffman Pavel
Studijní obor
bez oboruStudijní program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské technikyObhájeno
2015-06-29Práva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Hlavním účelem této práce je seznámení s problematikou vaření piva s důrazem na vystírání, rmutování, scezování a chmelovar a následný návrh koncepce modelové varny mikropivovaru pro Ústav procesní a zpracovatelské techniky na ČVUT v Praze. Rešeršní část práce je zaměřena na technologii vaření piva, různé druhy konstrukce varen minipivovarů a na uspořádání a konstrukční řešení již existujících výukových pivovarů v České republice. V rámci této práce je předkládán návrh vhodné koncepce modelové varny mikropivovaru pro potřeby výuky studentů Fakulty strojní ČVUT v Praze. The main purpose of this thesis is to get acquainted with brewing methods and processes with accent on malting, mashing, lautering and boiling and to lay a proposal of a model microbrewery brewhouse for the Department of Process Engineering at CTU in Prague. The literature review is focused on technology of brewing, different types of construction of breweries and layouts and designs of educational breweries already existing in the Czech Republic. The proposal of the educational microbrewery for Czech Technical University in Prague is included in the thesis.
Kolekce
- Bakalářské práce - 12118 [126]