• Adaptivní systémy řízení řezného procesu 

      Autor: Křiklán Michal; Vedoucí práce: Rázek Vítězslav; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Předkládaná diplomová práce je zaměřena na adaptivní systémy řízení řezného procesu. Popisuje základní rozdělení těchto systémů, nároky na obráběcí stroje a měřící techniku. Dále se zabývá jednotlivými možnostmi a druhy ...
    • Hodnocení nástrojů při obrábění slitiny niklu frézováním 

      Autor: Vojtěch Forman; Vedoucí práce: Rázek Vítězslav; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-27)
      Cílem diplomové práce je zhodnocení kvality povrchu obráběné niklové slitiny Inconel 713 LC na základě integrity povrchu a vliv na nástroje při jejím frézování. Součástí tohoto zhodnocení je analýza sil, které vznikají při ...
    • Monitorování řezného procesu při vrtání 

      Autor: Jonáš Budín; Vedoucí práce: Rázek Vítězslav; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-24)
      Tato diplomová práce se zabývá monitorováním řezného procesu při vrtání. Práce se skládá z rešerše a experimentu. Teoretická část je věnována řezným silám a teplotnímu chování procesu vrtání. Praktická část diplomové práce ...
    • Obrábění lopatkových kol 

      Autor: Tomáš Tišer; Vedoucí práce: Sommer Jiří; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-27)
      Tato diplomová práce se věnuje problematice výroby impelleru, neboli lopatkového kola, za použití 5-osého frézování. V teoretické části práce je řešena oblast použitelnosti lopatkového kola a s ní úzce spojený výběr vhodného ...
    • Obrábění niklových superslitin 

      Autor: Jan Mistr; Vedoucí práce: Rázek Vítězslav; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-02)
      Tato práce pojednává o parametrech, které ovlivňují obrobitelnost niklových superslitin a jejich vlivu na jednotlivé složky integrity povrchu. V práci jsou popsány jednotlivé parametry ovlivňující obráběcí proces niklových ...
    • Obrábění niklových superslitin 

      Autor: Zdeněk Tobiáš; Vedoucí práce: Rázek Vítězslav; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-24)
      Tato diplomová práce se zabývá obrobitelností niklových superslitin. Konkrétně se zaměřuje na superslitinu Inconel 713LC, která nemá příliš velké zastoupení ve vědecké sféře oproti typické niklové superslitině Inconel 718.
    • Obrobitelnost niklových slitin 

      Autor: Jakub Křížek; Vedoucí práce: Rázek Vítězslav; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Tato diplomová práce se zabývá studiem obrobitelnosti niklových slitin. Pro experimentální část byla vybrána slitina Inconel 713, která byla porovnána s typickou niklovou slitinou Inconel 718.
    • Přerušovač řezu při soustružení 

      Autor: Tomáš Bauer; Vedoucí práce: Zeman Pavel; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-24)
      Diplomová práce poukazuje na smysl využití přerušovačů řezu pro obrábění obecně. Poskytuje základní náhled na problematiku mechaniky tvorby třísky a značná část práce je věnována popisu typů přerušovačů, které jsou (případně ...
    • Řezivost nástrojů při obrábění slitin titanu frézováním 

      Autor: Ryszard Marek; Vedoucí práce: Rázek Vítězslav; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-27)
      Předmětem této diplomové práce je srovnání pěti různých břitových destiček dle jejich řezivosti. Řezivost nástrojů byla hodnocena na základě experimentu provedeného technologii čelního frézování titanu za sucha v laboratořích ...
    • Soustružení kompozitního materiálu s termoplastickou matricí 

      Autor: Michal Bucko; Vedoucí práce: Zeman Pavel; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-24)
      Tato práce se zabývá možnostmi měření teploty řezání při soustružení polymerního materiálu PEEK s vyztužujícími uhlíkovými vlákny pomocí přirozeného termočlánku a vlivem řezných parametrů na velikost sil řezání při soustružení ...