Now showing items 1-5 of 5

    • Hodnocení mechanických vlastností a predikce únavy nové generace prostředků pro dlahovou osteosyntézu 

      Author: Veronika Drátovská; Supervisor: Sedláček Radek; Opponent: Růžička Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-28)
      Tato práce se zabývá testováním mechanických vlastností dlah a predikcí jejich únavového chování pomocí programu SIMULIA fe-safe. Pro získání materiálových parametrů, které byly použity pro predikci, byla provedena jednoosá ...
    • Konstitutivní modelování žilní stěny 

      Author: Terezie Škorpíková; Supervisor: Horný Lukáš; Opponent: Žitný Rudolf
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-26)
      Tato diplomová práce se zabývá mechanickými vlastnostmi aneurysmatické žilní stěny. Pro pozorování těchto vlastností byla využita jednoosá tahová zkouška, k popisu pak posloužil Gasser, Ogden, Holzapfelův model pro ...
    • Materiálový model náhrady kostní tkáně 

      Author: Adam Lindner; Supervisor: Tichý Petr; Opponent: Goldmann Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-26)
      Práce se zabývá určením parametrů konstitutivního modelu Johnson-Cook, které byly následně použity při MKP simulaci. Simulace byly porovnány s reálným měřením.
    • Mechanická odezva kryoprezervovaných žil zatěžovaných dynamicky vnitřním tlakem. 

      Author: Zbyněk Sobotka; Supervisor: Chlup Hynek; Opponent: Maršík František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-27)
      Tato diplomová práce se zabývá mechanickými vlastnostmi čerstvých a kryoprezervovaných úseků veny sapheny magny. V rámci práce jsou analyzovány výsledky inflačně-extenzních testů provedených na čerstvých a kryoprezervovaných ...
    • Verifikace vybraných in vitro modelů tělního prostředí s in vivo podmínkami 

      Author: Radek Linhart; Supervisor: Sedláček Radek; Opponent: Růžička Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-25)
      Tato diplomová práce se zabývá analýzou mechanických a strukturních vlastností kolagenních scaffoldů degradovaných v prostředí in vivo a v roztocích simulujících tělní prostředí po dobu 1 hodiny až 21 dnů. Scaffoldy byly ...