• Lanový HexaSphere 

      Autor: Rada Vojtěch; Vedoucí práce: Valášek Michael
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-01-25)
    • Únavová predikce multiaxiálními kritérii v oblasti časované životnosti 

      Autor: Schmidová Nikola; Vedoucí práce: Papuga Jan; Oponent práce: Růžička Milan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-01-27)
    • Stroj na testování netěsností klimatizačních jednotek 

      Autor: Duda Tomáš; Vedoucí práce: Valášek Michael
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-01-27)
    • Posouzení výpočtových metod pro návrh kompozitních výrobních strojů 

      Autor: Heinl Tomáš; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Kulíšek Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-12-17)
      V práci se vyskytují základní výpočetní metody používané při návrhu kompozitních elementů výrobních strojů. Tyto metody jsou porovnány jak mezi sebou, tak i s experimentálními výsledy.
    • Analýza ohybu kompozitních nosníků 

      Autor: Zavřelová Tereza; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-09)
      Práce se zabývá porovnáním metod pro výpočet ohybu kompozitních nosníků. Srovnáváme výsledky výpočtů provedených pomocí Bernoulliho metody, metody výpočtu matice ABD a modelů MKP řešených pomocí klasické a objemové skořepiny ...
    • Porovnání stavu napjatosti klasického a vinutého šroubového spoje 

      Autor: Nosek Martin; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Novotný Ctirad
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-12)
      Práce se zabývá MKP analýzou napjatosti dvou různých konstrukcí šroubového spoje. Jde o spojení klasického šroubu a matice s metrickým závitem a o netypické spojení vinutého šroubu s vinutou maticí. Práce na kontaktních ...
    • Optimalizace skladby kompozitního nosníku 

      Autor: Toman Jan; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Růžička Milan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-16)
      V této práci se zabýváme optimalizací skladby kompozitního nosníku. Dále řešíme optimalizaci hybridního smykadla obráběcího stroje.
    • Návrh a identifikace zjednodušeného popisu silentbloku pro globální MKP modely 

      Autor: Mračko Michal; Vedoucí práce: Španiel Miroslav; Oponent práce: Jurenka Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Diplomová práce je zaměřena na popsání metody identifikace dynamických vlastností silentbloku pomocí experimentálně získaných dat, čehož se využije při tvorbě modelu založeném na soustředěných parametrech.
    • Optimalizace mechanických vlastností mechanismu TetraSphere 

      Autor: Štorkán Jaroslav; Vedoucí práce: Valášek Michael; Oponent práce: Šika Zbyněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Diplomová práce se zabývá analýzou mechanismu TetraSphere. Klade si za cíl provést co nejkomplexnější prozkoumání vlastností daného mechanismu. Nejdříve budou provedeny kinematické analýzy, kde nejzákladnější je hledání ...
    • Řízení kinematické struktury Sliding delta 

      Autor: Kozák Tomáš; Vedoucí práce: Zavřel Jan; Oponent práce: Steinbauer Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-22)
      Tato diplomová práce je věnována řízení mechanismů s paralelní kinematickou strukturou a nadbytečnými pohony, které jsou zde zastoupeny robotem Sliding Delta. V první části je vytvořen stručný přehled metod, které lze k ...
    • Řízení kinematické struktury Sliding Star 

      Autor: Šnábl Pavel; Vedoucí práce: Zavřel Jan; Oponent práce: Beneš Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-26)
      Tato diplomová práce se zabývá řízením redundantně poháněného paralelního kinematického manipulátoru Sliding Star. V teoretické části je stručně popsán historický vývoj paralelních robotů, stejně tak jako současné koncepty ...
    • Využití 3D kamery pro určení vzájemné polohy a natočení modelu a změřeného objektu 

      Autor: Prchal Jakub; Vedoucí práce: Nečas Martin; Oponent práce: Neusser Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-29)
      Tato práce se zabývá určením vzájemné polohy a natočení modelu a 3D obrazu změřeného objektu. Základem práce je zpracování algoritmů pro analýzu dat z 3D kamery. Tato zařízení jsou v současném průmyslu využívána stále ...
    • Analýza stavu napjatosti a prokluzů násobně nalisovaného spoje při kombinovaném namáhání 

      Autor: Černý Jiří; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Horák Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-29)
      Práce se zabývá mechanickými vlastnostmi násobně nalisovaného spoje při kombinovaném namáhání. Je zde zkoumán vliv úpravy distanční vložky na průběhy napětí a průběhy prokluzů.
    • Studie únavového poškozování v podmínkách frettingu 

      Autor: Lutovinov Maxim; Vedoucí práce: Papuga Jan; Oponent práce: Růžička Milan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-29)
      Tato práce se zabývá vyhodnocením kvality predikce Dang Vanovy metody implementované do únavových řešičů MSC Fatigue a PragTic a aplikované na případ cyklického zatěžování vzorku a současného otěru v kontaktu s přítlačným ...
    • Modelování šíření trhliny v podmínkách nízkocyklové únavy 

      Autor: Smělík Jan; Vedoucí práce: Španiel Miroslav; Oponent práce: Prantl Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-30)
      Diplomová práce se zabývá hledáním nové metodiky a možnostmi identifikace materiálových parametrů kumulačního vztahu, který definuje hodnotu funkce poškození v závislosti na velikosti kumulovaných přírůstků disipační energie ...
    • Biomechanika ramenního kloubu ? obtáčení svalů 

      Autor: Votava Jan; Vedoucí práce: Daniel Matej; Oponent práce: Otáhal Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-03)
      Tato práce se zabývá vytvořením efektivní metody pro výpočet dráhy svalů na anatomicky reálné 3D geometrii kostí konkrétního pacienta. Zjistili jsme, že naše metoda vykazuje méně artefaktů v určení dráhy svalu než doposud ...
    • Modelování a řízení poddajných mechanismů robotů 

      Autor: Plecháček Jiří; Vedoucí práce: Šika Zbyněk; Oponent práce: Beneš Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-10)
      Práce se zabývá dynamickým modelováním poddajných prostorových mechanismů. První část popisuje sestavení inverzní kinematiky a dynamiky čtyřramenného robotického manipulátoru a následně syntézu a optimalizaci jeho řízení ...
    • Simulační modely tlumičů a jejich identifikace 

      Autor: Houser Lukáš; Vedoucí práce: Šika Zbyněk; Oponent práce: Pelikán Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-13)
      Diplomová práce se zabývá tvorbou simulačních modelů tlumičů. Zpracovány jsou dva typy fyzikálních simulačních modelů v prostředí MATLAB-SIMULINK. V průběhu práce je experimentálně změřen reálný tlumič. Na základě získaných ...
    • Experimentální testy a MKP analýzy pevnosti fixace šroubu v kostní tkáni 

      Autor: Konečný Jakub; Vedoucí práce: Horák Zdeněk; Oponent práce: Goldmann Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-04)
      Tato diplomová práce se zabývá experimentálními testy a MKP analýzou pevnosti fixace šroubu v kostní tkáni. V úvodu je zpracována rešeršní studie týkající se odborných článků a ISO norem. Teoretická část poté detailně ...
    • Návrh a analýza rámu horského kola z uhlíkového kompozitu 

      Autor: Čapek Jan; Vedoucí práce: Novotný Ctirad; Oponent práce: Růžička Milan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-04)
      Tato práce se zabývá návrhem a analýzou rámu jízdního kola z uhlíkového kompozitu. Na začátku jsou shrnuty metody testování rámů jízdních kol, technologie výroby rámů z kompozitu a metody modelování kompozitů pomocí metody ...