• Akční potenciál z pohledu biomechaniky 

      Autor: David Vodička; Vedoucí práce: Daniel Matej; Oponent práce: Mareš Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-28)
      Most used model at this time, the Hodgkin-Huxley model for describing action potential, deals only with electrical properties of nerve impulse. It was experimentally proved action potential is coupled with a number of ...
    • Analýza ohybu kompozitních nosníků 

      Autor: Zavřelová Tereza; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-09)
      Práce se zabývá porovnáním metod pro výpočet ohybu kompozitních nosníků. Srovnáváme výsledky výpočtů provedených pomocí Bernoulliho metody, metody výpočtu matice ABD a modelů MKP řešených pomocí klasické a objemové skořepiny ...
    • Analýza stability laminátových desek 

      Autor: Ondřej Studničný; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Padovec Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-06)
      Tato diplomová práce přináší přehled základních analytických výpočtů kritické síly pro ztrátu stability kompozitových materiálů. Práce je rozdělena na teoretickou a výpočtovou část. Teoretická část obsahuje popis principů ...
    • Analýza vlivu obvodově proměnné tloušťky na napjatost a deformaci tlakované trubice 

      Autor: Podolníková Hana; Vedoucí práce: Horný Lukáš; Oponent práce: Mareš Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-22)
      Tato diplomová práce se zabývá vlivem obvodově proměnné tloušťky tlakované trubice na její napjatost a deformaci. V práci jsou odvozeny analytické rovnice popisující problematiku v oblasti lineární mechaniky kontinua. Poté ...
    • Optimalizace kompozitních nosníků 

      Autor: Dominik Vondráček; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Padovec Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato práce pojednává o experimentálním stanovení tuhosti navíjených tenkostěnných kompozitních nosníků zatížených ohybem. Cílem práce bylo porovnání experimentálně získaných tuhostí s tuhostmi vypočtenými pomocí analytických ...
    • Optimalizace laminátových desek 

      Autor: Fiala Vojtěch; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Vítek Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-09)
      Práce se zabývá výpočtem tuhosti laminátových desek a jejich následnou optimalizací. Nejprve je provedena analýza tuhosti desky. Poté jsou popsány nejdůležitější technologie a materiály pro výrobu laminátových desek. Jsou ...
    • Optimalizace skladby kompozitního nosníku 

      Autor: Toman Jan; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Růžička Milan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-16)
      V této práci se zabýváme optimalizací skladby kompozitního nosníku. Dále řešíme optimalizaci hybridního smykadla obráběcího stroje.
    • Posouzení výpočtových metod pro návrh kompozitních výrobních strojů 

      Autor: Heinl Tomáš; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Kulíšek Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-12-17)
      V práci se vyskytují základní výpočetní metody používané při návrhu kompozitních elementů výrobních strojů. Tyto metody jsou porovnány jak mezi sebou, tak i s experimentálními výsledy.
    • Topologická optimalizace hrubé stavby nízkopodlažní tramvaje 

      Autor: Jan Šmíd; Vedoucí práce: Novotný Ctirad; Oponent práce: Mareš Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Práce pojednává o optimalizaci topologie hrubé stavby skříně konceptu tramvaje SATram. V teoretické části je prezentována matematická teorie optimalizace a rešerše metod a přístupů strukturální optimalizace. V praktické ...