Motivace žáků středních odborných učilišť pracovat ve zvoleném oboru
Motivation of the Secondary Vocational School Students to Work in Their Chosen Field
Typ dokumentu
bakalářská prácebachelor thesis
Autor
Blanka Lenghardtová
Vedoucí práce
Šírová Eva
Oponent práce
Emrová Lenka
Studijní program
Učitelství praktického vyučování a odborného výcvikuInstituce přidělující hodnost
institut pedagogických a psychologických studiíPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Tato bakalářská práce popisuje motivaci žáků středních odborných učilišť s gastronomickým zaměřením k volbě a setrvání ve zvoleném oboru a snaží se identifikovat faktory, které ovlivňují rozhodování žáků o svém budoucím uplatnění. Pomocí dotazníkového šetření mezi žáky SOU s gastronomickým zaměřením, jejich budoucími zaměstnavateli doplněné strukturovaným rozhovorem s učitelkou odborných předmětů byly identifikovány některé klíčové faktory ovlivňující motivaci žáků (mezi nejvýznamnější patří nedostatečná spolupráce škol a firem, nízká atraktivita oboru a potřeba modernizace výuky) a byla navržena i konkrétní opatření pro zlepšení situace. This bachelor's thesis describes the motivation of students of secondary vocational schools with a gastronomy focus to take and stay in the area of interest and tries to identify factors that influence students' decisions about their future employment. Using a questionnaire survey among students at secondary vocational schools with a gastronomic focus and their future employers, supplemented by a structured interview with a teacher of vocational subjects, some key factors influencing students' motivation were identified (the most important ones include insufficient cooperation between schools and companies, low attractiveness of the area and the need for refresh of teaching) and specific measures were proposed to improve the situation.
Kolekce
- Bakalářské práce - 32151 [1304]