Zobrazit minimální záznam

Motivation of the Secondary Vocational School Students to Work in Their Chosen Field



dc.contributor.advisorŠírová Eva
dc.contributor.authorBlanka Lenghardtová
dc.date.accessioned2025-02-01T23:52:21Z
dc.date.available2025-02-01T23:52:21Z
dc.date.issued2025-02-01
dc.identifierKOS-1241008825505
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/120688
dc.description.abstractTato bakalářská práce popisuje motivaci žáků středních odborných učilišť s gastronomickým zaměřením k volbě a setrvání ve zvoleném oboru a snaží se identifikovat faktory, které ovlivňují rozhodování žáků o svém budoucím uplatnění. Pomocí dotazníkového šetření mezi žáky SOU s gastronomickým zaměřením, jejich budoucími zaměstnavateli doplněné strukturovaným rozhovorem s učitelkou odborných předmětů byly identifikovány některé klíčové faktory ovlivňující motivaci žáků (mezi nejvýznamnější patří nedostatečná spolupráce škol a firem, nízká atraktivita oboru a potřeba modernizace výuky) a byla navržena i konkrétní opatření pro zlepšení situace.cze
dc.description.abstractThis bachelor's thesis describes the motivation of students of secondary vocational schools with a gastronomy focus to take and stay in the area of interest and tries to identify factors that influence students' decisions about their future employment. Using a questionnaire survey among students at secondary vocational schools with a gastronomic focus and their future employers, supplemented by a structured interview with a teacher of vocational subjects, some key factors influencing students' motivation were identified (the most important ones include insufficient cooperation between schools and companies, low attractiveness of the area and the need for refresh of teaching) and specific measures were proposed to improve the situation.eng
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectmotivace; žákcze
dc.subjectgastronomie; volba povolání; spolupráce škola praxecze
dc.subjectMotivationeng
dc.subjectStudentseng
dc.subjectGastronomyeng
dc.subjectChoice of Professioneng
dc.subjectCooperation Between School and Placementeng
dc.titleMotivace žáků středních odborných učilišť pracovat ve zvoleném oborucze
dc.titleMotivation of the Secondary Vocational School Students to Work in Their Chosen Fieldeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.typebachelor thesiseng
dc.contributor.refereeEmrová Lenka
theses.degree.grantorinstitut pedagogických a psychologických studiícze
theses.degree.programmeUčitelství praktického vyučování a odborného výcvikucze


Soubory tohoto záznamu





Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam