Výroba a zpracování nanoprášků pro potravinářský průmysl
Production of nano-particles for food industry
dc.contributor.advisor | Skočilas Jan | |
dc.contributor.author | Matouš Beran | |
dc.date.accessioned | 2022-08-26T22:51:57Z | |
dc.date.available | 2022-08-26T22:51:57Z | |
dc.date.issued | 2022-08-26 | |
dc.identifier | KOS-1083588009305 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10467/103461 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zaměřuje na výrobu nanoprášků a jejich využití v potravinářském průmyslu. Jsou zde popsány způsoby výroby nanoprášků a jejich možné použití v potravinářském, či farmaceutickém průmyslu. Druhá část je zaměřena na ideový návrh rozprašovací sušárny a na experimenty na již postavené rozprašovací sušárně s nebulizační hlavou. Experimenty jsou výpočetně ověřeny. | cze |
dc.description.abstract | This thesis focuses on the production of nanoparticles and their use in the food industry. The production of nanoparticles and their possible use in the food or pharmaceutical industry is described. The second part of this thesis focuses on the preleminary desing of a spray dryer and experiments on an already built spray dryer with a nebulisation head. The experiments are computationally verified. | eng |
dc.publisher | České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum. | cze |
dc.publisher | Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre. | eng |
dc.rights | A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | eng |
dc.rights | Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | cze |
dc.subject | nanotechnologie | cze |
dc.subject | nanoprášek | cze |
dc.subject | nanočástice | cze |
dc.subject | potravinářský průmysl | cze |
dc.subject | sušárna | cze |
dc.subject | rozprašovací sušárna | cze |
dc.subject | nebulizace | cze |
dc.subject | nanotechnology | eng |
dc.subject | nanopowder | eng |
dc.subject | nanoparticles | eng |
dc.subject | food industry | eng |
dc.subject | dryer | eng |
dc.subject | spray dryer | eng |
dc.subject | nebulisation | eng |
dc.title | Výroba a zpracování nanoprášků pro potravinářský průmysl | cze |
dc.title | Production of nano-particles for food industry | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.type | bachelor thesis | eng |
dc.contributor.referee | Štancl Jaromír | |
theses.degree.discipline | bez oboru | cze |
theses.degree.grantor | ústav procesní a zpracovatelské techniky | cze |
theses.degree.programme | Teoretický základ strojního inženýrství | cze |
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
-
Bakalářské práce - 12118 [138]