Zobrazit minimální záznam

Production of nano-particles for food industry



dc.contributor.advisorSkočilas Jan
dc.contributor.authorMatouš Beran
dc.date.accessioned2022-08-26T22:51:57Z
dc.date.available2022-08-26T22:51:57Z
dc.date.issued2022-08-26
dc.identifierKOS-1083588009305
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/103461
dc.description.abstractTato práce se zaměřuje na výrobu nanoprášků a jejich využití v potravinářském průmyslu. Jsou zde popsány způsoby výroby nanoprášků a jejich možné použití v potravinářském, či farmaceutickém průmyslu. Druhá část je zaměřena na ideový návrh rozprašovací sušárny a na experimenty na již postavené rozprašovací sušárně s nebulizační hlavou. Experimenty jsou výpočetně ověřeny.cze
dc.description.abstractThis thesis focuses on the production of nanoparticles and their use in the food industry. The production of nanoparticles and their possible use in the food or pharmaceutical industry is described. The second part of this thesis focuses on the preleminary desing of a spray dryer and experiments on an already built spray dryer with a nebulisation head. The experiments are computationally verified.eng
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectnanotechnologiecze
dc.subjectnanoprášekcze
dc.subjectnanočásticecze
dc.subjectpotravinářský průmyslcze
dc.subjectsušárnacze
dc.subjectrozprašovací sušárnacze
dc.subjectnebulizacecze
dc.subjectnanotechnologyeng
dc.subjectnanopowdereng
dc.subjectnanoparticleseng
dc.subjectfood industryeng
dc.subjectdryereng
dc.subjectspray dryereng
dc.subjectnebulisationeng
dc.titleVýroba a zpracování nanoprášků pro potravinářský průmyslcze
dc.titleProduction of nano-particles for food industryeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.typebachelor thesiseng
dc.contributor.refereeŠtancl Jaromír
theses.degree.disciplinebez oborucze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeTeoretický základ strojního inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu




Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam