Výroba a zpracování nanoprášků pro potravinářský průmysl
Production of nano-particles for food industry
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Matouš Beran
Supervisor
Skočilas Jan
Opponent
Štancl Jaromír
Field of study
bez oboruStudy program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstitutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské technikyRights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item recordAbstract
Tato práce se zaměřuje na výrobu nanoprášků a jejich využití v potravinářském průmyslu. Jsou zde popsány způsoby výroby nanoprášků a jejich možné použití v potravinářském, či farmaceutickém průmyslu. Druhá část je zaměřena na ideový návrh rozprašovací sušárny a na experimenty na již postavené rozprašovací sušárně s nebulizační hlavou. Experimenty jsou výpočetně ověřeny. This thesis focuses on the production of nanoparticles and their use in the food industry. The production of nanoparticles and their possible use in the food or pharmaceutical industry is described. The second part of this thesis focuses on the preleminary desing of a spray dryer and experiments on an already built spray dryer with a nebulisation head. The experiments are computationally verified.
Collections
- Bakalářské práce - 12118 [138]