Zobrazit minimální záznam

Proposal of the production line for the production of edible packaging



dc.contributor.advisorŠtancl Jaromír
dc.contributor.authorRichard Holeček
dc.date.accessioned2022-06-24T22:52:14Z
dc.date.available2022-06-24T22:52:14Z
dc.date.issued2022-06-24
dc.identifierKOS-1083588025805
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/102913
dc.description.abstractV teoretické části práce se zabývám deskripcí materiálů jak samotných konzumovatelných obalů, tak forem k jejich vytvoření. Dále je v teoretické části zpracována patentová rešerše, kde je uvedeno několik vybraných patentů forem pro výrobu konzumovatelných obalů. Cílem praktické části bylo provést základní návrh potencionální linky na výrobu konzumovatelných obalů. Byly provedeny experimenty, kde z množství pečených vzorků byla stanovena ideální teplota pečení a ideální čas pečení, pro stanovení energetické bilance linky a pro určení množství těsta na jeden kelímek. Na konci je zpracována jednoduchá ekonomická rozvaha pro stanovení ceny kelímku.cze
dc.description.abstractIn the theoretical part of the work I describe the materials for edible packaging itself and the molds for their creation. Furthermore in the theoretical part there is also patent research, which lists several patents of molds for the production of consumable packaging. The aim of the practical part was to make a basic design of a potential production line for the production of consumable packaging. From the couple of experimentally baked samples, the ideal baking temperature and the ideal baking time were determined, to do the energy balance of the line and to determine the amount of dough per cup. At the end, a simple economic balance sheet were prepared to determine the price of the crucible.eng
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectKonzumovatelné obalycze
dc.subjectjedlý kelímekcze
dc.subjectmateriály konzumovatelných obalůcze
dc.subjectformy na konzumovatelné obalycze
dc.subjectpečení těsta v uzavřené forměcze
dc.subjectekonomická rozvahacze
dc.subjectEdible packagingeng
dc.subjectedible cupeng
dc.subjectedible packaging materialseng
dc.subjectforms for edible packagingeng
dc.subjectbaking the dough in a closed moldeng
dc.subjecteconomic balance sheeteng
dc.titleNávrh linky na výrobu konzumovatelných obalůcze
dc.titleProposal of the production line for the production of edible packagingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.typebachelor thesiseng
dc.contributor.refereeSkočilas Jan
theses.degree.disciplinebez oborucze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeTeoretický základ strojního inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu





Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam