Návrh linky na výrobu konzumovatelných obalů
Proposal of the production line for the production of edible packaging
dc.contributor.advisor | Štancl Jaromír | |
dc.contributor.author | Richard Holeček | |
dc.date.accessioned | 2022-06-24T22:52:14Z | |
dc.date.available | 2022-06-24T22:52:14Z | |
dc.date.issued | 2022-06-24 | |
dc.identifier | KOS-1083588025805 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10467/102913 | |
dc.description.abstract | V teoretické části práce se zabývám deskripcí materiálů jak samotných konzumovatelných obalů, tak forem k jejich vytvoření. Dále je v teoretické části zpracována patentová rešerše, kde je uvedeno několik vybraných patentů forem pro výrobu konzumovatelných obalů. Cílem praktické části bylo provést základní návrh potencionální linky na výrobu konzumovatelných obalů. Byly provedeny experimenty, kde z množství pečených vzorků byla stanovena ideální teplota pečení a ideální čas pečení, pro stanovení energetické bilance linky a pro určení množství těsta na jeden kelímek. Na konci je zpracována jednoduchá ekonomická rozvaha pro stanovení ceny kelímku. | cze |
dc.description.abstract | In the theoretical part of the work I describe the materials for edible packaging itself and the molds for their creation. Furthermore in the theoretical part there is also patent research, which lists several patents of molds for the production of consumable packaging. The aim of the practical part was to make a basic design of a potential production line for the production of consumable packaging. From the couple of experimentally baked samples, the ideal baking temperature and the ideal baking time were determined, to do the energy balance of the line and to determine the amount of dough per cup. At the end, a simple economic balance sheet were prepared to determine the price of the crucible. | eng |
dc.publisher | České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum. | cze |
dc.publisher | Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre. | eng |
dc.rights | A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | eng |
dc.rights | Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | cze |
dc.subject | Konzumovatelné obaly | cze |
dc.subject | jedlý kelímek | cze |
dc.subject | materiály konzumovatelných obalů | cze |
dc.subject | formy na konzumovatelné obaly | cze |
dc.subject | pečení těsta v uzavřené formě | cze |
dc.subject | ekonomická rozvaha | cze |
dc.subject | Edible packaging | eng |
dc.subject | edible cup | eng |
dc.subject | edible packaging materials | eng |
dc.subject | forms for edible packaging | eng |
dc.subject | baking the dough in a closed mold | eng |
dc.subject | economic balance sheet | eng |
dc.title | Návrh linky na výrobu konzumovatelných obalů | cze |
dc.title | Proposal of the production line for the production of edible packaging | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.type | bachelor thesis | eng |
dc.contributor.referee | Skočilas Jan | |
theses.degree.discipline | bez oboru | cze |
theses.degree.grantor | ústav procesní a zpracovatelské techniky | cze |
theses.degree.programme | Teoretický základ strojního inženýrství | cze |
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
-
Bakalářské práce - 12118 [126]