ČVUT DSpace
  • Search DSpace
  • Čeština
  • Login
  • Čeština
  • Čeština
View Item 
  •   ČVUT DSpace
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Návrh linky na výrobu konzumovatelných obalů

Proposal of the production line for the production of edible packaging

Type of document
bakalářská práce
bachelor thesis
Author
Richard Holeček
Supervisor
Štancl Jaromír
Opponent
Skočilas Jan
Field of study
bez oboru
Study program
Teoretický základ strojního inženýrství
Institutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské techniky



Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item record
Abstract
V teoretické části práce se zabývám deskripcí materiálů jak samotných konzumovatelných obalů, tak forem k jejich vytvoření. Dále je v teoretické části zpracována patentová rešerše, kde je uvedeno několik vybraných patentů forem pro výrobu konzumovatelných obalů. Cílem praktické části bylo provést základní návrh potencionální linky na výrobu konzumovatelných obalů. Byly provedeny experimenty, kde z množství pečených vzorků byla stanovena ideální teplota pečení a ideální čas pečení, pro stanovení energetické bilance linky a pro určení množství těsta na jeden kelímek. Na konci je zpracována jednoduchá ekonomická rozvaha pro stanovení ceny kelímku.
 
In the theoretical part of the work I describe the materials for edible packaging itself and the molds for their creation. Furthermore in the theoretical part there is also patent research, which lists several patents of molds for the production of consumable packaging. The aim of the practical part was to make a basic design of a potential production line for the production of consumable packaging. From the couple of experimentally baked samples, the ideal baking temperature and the ideal baking time were determined, to do the energy balance of the line and to determine the amount of dough per cup. At the end, a simple economic balance sheet were prepared to determine the price of the crucible.
 
URI
http://hdl.handle.net/10467/102913
View/Open
PRILOHA (34.39Kb)
POSUDEK (214.9Kb)
POSUDEK (247.0Kb)
PLNY_TEXT (8.947Mb)
Collections
  • Bakalářské práce - 12118 [142]

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Useful links

CTU in PragueCentral library of CTUAbout CTU Digital LibraryResourcesStudy and library skillsResearch support

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV