ČVUT DSpace
  • Search DSpace
  • Čeština
  • Login
  • Čeština
  • Čeština
View Item 
  •   ČVUT DSpace
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
  • Czech Technical University in Prague
  • Faculty of Mechanical Engineering
  • Department of Process Engineering
  • Bachelor Theses - 12118
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Nové postupy v pivovarnictví

Novel trends in Brewing

Type of document
bakalářská práce
bachelor thesis
Author
Pavel Mareš
Supervisor
Štancl Jaromír
Opponent
Solnař Stanislav
Field of study
bez oboru
Study program
Teoretický základ strojního inženýrství
Institutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské techniky



Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item record
Abstract
Práce představuje postupy a technologii vaření piva. Následně představuje vybrané moderní postupy v pivovarnictví (studené chmelení, náhražky sladu, vaření bezlepkových piv). Dále se práce věnuje technické realizaci dynamických metod studeného chmelení. Výstupem práce je basic design chmelového extraktoru pro malý pivovar o zadaném obejmu výroby.
 
In this thesis traditional process of beer brewing is breafly introduced. Followed by resarch on novel trends in brewing (such as dry hopping, malt alternatives and gluten-free beer brewing). In the main part of thesis technical implementation of dynamic methods of dry hopping are presented. Basic design of hop extractor is expected to be a result of the thhesis.
 
URI
http://hdl.handle.net/10467/96266
View/Open
PLNY_TEXT (1.222Mb)
PRILOHA (58.46Kb)
PRILOHA (34.63Kb)
POSUDEK (210.2Kb)
POSUDEK (819.2Kb)
Collections
  • Bakalářské práce - 12118 [142]

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Useful links

CTU in PragueCentral library of CTUAbout CTU Digital LibraryResourcesStudy and library skillsResearch support

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV