Gely v potravinářském průmyslu
Gels in Food Industry
dc.contributor.advisor | Skočilas Jan | |
dc.contributor.author | Houska Martin | |
dc.date.accessioned | 2019-02-20T11:18:45Z | |
dc.date.available | 2019-02-20T11:18:45Z | |
dc.date.issued | 2019-02-03 | |
dc.identifier | KOS-980731811905 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10467/81254 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na rešerši v oblasti využití gelů v potravinářském průmyslu. V úvodu je zde uvedena definice gelu z více úhlů pohledu. V následujících částech se práce zabývá reologií a jednotlivými příklady gelů, s uvedenými vlastnostmi a využitím. Výpočetní část práce se zaměřuje na čerpání gelovité látky, v našem případě želatiny (kolagenní látky), soustavou čerpadlo-potrubí. Výpočet je doplněn o vhodnou volbu čerpadla dané soustavy. | cze |
dc.description.abstract | The bachelor thesis is focused on the literature search in the field of utilization of gels in the food industry. Definitions of gel from multiple point of view are mentioned in the introduction. In the following sections, the thesis deals with rheology and individual examples of gels with their properties and utilization. The computational part of the thesis is focused on the pumping of gel substances, in our case gelatine (collagen substance), by the pump-pipe system. The calculation is supplemented by selection of a suitable pump for the system. | eng |
dc.language.iso | CZE | |
dc.publisher | České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum. | cze |
dc.publisher | Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre. | eng |
dc.rights | A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | eng |
dc.rights | Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html | cze |
dc.subject | gel,želatina,potraviny,reologie,suspenze,želatinace | cze |
dc.subject | gel,gelatin,food,rheology,suspension,gelation | eng |
dc.title | Gely v potravinářském průmyslu | cze |
dc.title | Gels in Food Industry | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.type | bachelor thesis | eng |
dc.date.accepted | 2019-02-08 | |
dc.contributor.referee | Štancl Jaromír | |
theses.degree.discipline | bez oboru | cze |
theses.degree.grantor | ústav procesní a zpracovatelské techniky | cze |
theses.degree.programme | Teoretický základ strojního inženýrství | cze |
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
-
Bakalářské práce - 12118 [132]