Zobrazit minimální záznam

Gels in Food Industry



dc.contributor.advisorSkočilas Jan
dc.contributor.authorHouska Martin
dc.date.accessioned2019-02-20T11:18:45Z
dc.date.available2019-02-20T11:18:45Z
dc.date.issued2019-02-03
dc.identifierKOS-980731811905
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/81254
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na rešerši v oblasti využití gelů v potravinářském průmyslu. V úvodu je zde uvedena definice gelu z více úhlů pohledu. V následujících částech se práce zabývá reologií a jednotlivými příklady gelů, s uvedenými vlastnostmi a využitím. Výpočetní část práce se zaměřuje na čerpání gelovité látky, v našem případě želatiny (kolagenní látky), soustavou čerpadlo-potrubí. Výpočet je doplněn o vhodnou volbu čerpadla dané soustavy.cze
dc.description.abstractThe bachelor thesis is focused on the literature search in the field of utilization of gels in the food industry. Definitions of gel from multiple point of view are mentioned in the introduction. In the following sections, the thesis deals with rheology and individual examples of gels with their properties and utilization. The computational part of the thesis is focused on the pumping of gel substances, in our case gelatine (collagen substance), by the pump-pipe system. The calculation is supplemented by selection of a suitable pump for the system.eng
dc.language.isoCZE
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectgel,želatina,potraviny,reologie,suspenze,želatinacecze
dc.subjectgel,gelatin,food,rheology,suspension,gelationeng
dc.titleGely v potravinářském průmyslucze
dc.titleGels in Food Industryeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.typebachelor thesiseng
dc.date.accepted2019-02-08
dc.contributor.refereeŠtancl Jaromír
theses.degree.disciplinebez oborucze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeTeoretický základ strojního inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu




Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam