• Prototyp silničního asistenta s použitím vizuální detekce 

      Autor: Kohout Tomáš; Vedoucí práce: Gattermayer Josef; Oponent práce: Žehra Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-05-15)
      Cílém této práce je vytvořít prototyp silničního asistenta s použitím vizuální detekce. Video z dopředu orientované kamery je zpracováno algoritmem založeným na Houghově transformaci a Kalmanově filtru. Prototyp je schopen ...
    • Provoz gRPC backendu v cloudovém prostředí 

      Autor: Radka Bodnárová; Vedoucí práce: Gattermayer Josef; Oponent práce: Mashera Anton
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-02)
      Táto diplomová práca sa zaoberá technológiou gRPC pre tvorbu webových aplikácií a ich prevádzkovanie v cloude. Implementovaná bola aplikácia demonštrujúca použitie tejto technológie. Práca ďalej predstavuje a porovnáva ...
    • Serverless multiplayer hra pro mobilní zařízení 

      Autor: Homolka Jakub; Vedoucí práce: Gattermayer Josef; Oponent práce: Šimeček Ivan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-01)
      Tato práce se zabývá vytvořením hry na mobilní zařízení pro dva hráče. Hra je implementována pro operační systém Android a nevyužívá žádný server, komunikace mezi zařízeními probíhá na přímo. Pravidla hry vycházejí ze hry, ...
    • Srovnání Rust blockchain sítí 

      Autor: Tomáš Rokos; Vedoucí práce: Gattermayer Josef; Oponent práce: Glazar Filip
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Tato diplomová práce porovnává blockchainové sítě napsané v jazyce Rust z hlediska architektury, přívětivosti vývoje a stavu testovacích a bezpečnostním nástrojů. Blockchainová technologie Solana byla vybrána k vylepšení ...
    • Vedení projektu mobilních aplikací WebCAD a mobilní aplikace pro iOS 

      Autor: Steinocherová Lucie; Vedoucí práce: Gattermayer Josef; Oponent práce: Novák Václav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-02-12)
    • Zavádění otevřených dat ve státní správě 

      Autor: Kunte Matěj; Vedoucí práce: Gattermayer Josef; Oponent práce: Starý Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-05-15)
      Tato práce se zabývá otevřenými daty, jejich formáty, zpracováním, uchováváním a publikací. Nabízí krátké nahlédnutí na otevírání dat v zahraničí a v jednoduché webové aplikaci zobrazuje možnost praktického využití.