• GPU cloud 

      Autor: Číla Michal; Vedoucí práce: Šimeček Ivan; Oponent práce: Šoch Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-01-31)
      Tato práce se zabývá virtualizaci grafických karet na cloudové platformě Openstack. Práce se také zaměřuje na implementaci komponenty Openstacku, která virtuálnim strojům dynamicky přiděluje grafické karty po omezeně dlouhou dobu.
    • Kontextová historie v shellu 

      Autor: Šimon Let; Vedoucí práce: Bařinka Lukáš; Oponent práce: Šoch Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-11)
      I dnes zůstává příkazová řádka populárním způsobem jak ovládat počítač. Historie shellu umožňuje lidem snadno opakovat předchozí příkazy což zvyšuje jejich produktivitu. Způsob jakým lidé používají shell závisí na kontextu ...
    • Paralelní násobení řídkých matic 

      Autor: Lukáš Simulík; Vedoucí práce: Šimeček Ivan; Oponent práce: Šoch Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-09)
      Práce se zabývá paralelním násobením řídkých matic a obsahuje analýzu a porovnání výkonu vlastního implementovaného algoritmu v OpenMP s existujícími algoritmy. Byly popsány již existující algoritmy a jejich postupy a ...
    • Paralelní řešení soustavy lineárních rovnic a nerovnic pomocí řezů v grafu 

      Autor: Ondrej Tomáš; Vedoucí práce: Šimeček Ivan; Oponent práce: Šoch Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-05-06)
      Práce popisuje návrh, implementaci a měření rychlosti paralelní algoritmů pro řešení soustav lineárních rovnic a nerovnic. Algoritmy jsou implementovány v programovacím jazyce C/C++ s využitím knihovny OpenMP pro paralelizaci. ...
    • Směrování v Mobiových krychlích 

      Autor: Kocík David; Vedoucí práce: Tvrdík Pavel; Oponent práce: Šoch Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-01)
      Möbius cube je zajímavou topologií, která vznikla z topologie hypercube. Největší výhoda oproti hypercube je v přibližně polovičním průměru Möbius cube. V této práci je popsán algoritmus nejkratšího routování a jsou popsány ...