• Analýza reálných přehledových parametrů systému ACAS s využitím modelu 

      Autor: Nosek Jakub; Vedoucí práce: Pleninger Stanislav; Oponent práce: Lipták Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-20)
      Cílem této diplomové práce je analýza reálných přehledových parametrů systému ACAS a poukázání na případné odchylky od hodnot uvedených technickými standardy. Z tohoto důvodu byla vytvořena počítačová simulace v prostředí ...
    • Koncept navigačního řešení v odlehlých oblastech jako záloha GNSS 

      Autor: Dominika Fonferová; Vedoucí práce: Lukeš Petr; Oponent práce: Nosek Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-01-14)
      Předmětem této bakalářské práce je vytvoření a ohodnocení alternativního navigačního modelu rozšiřující využití terestriálního pokrytí jako záloha GNSS nad oceánem nebo v odlehlých oblastech bez vybavení pozemní infrastruktury.
    • Modelování množství přenosů generovaných systémem ACAS v reálném prostředí 

      Autor: Nosek Jakub; Vedoucí práce: Pleninger Stanislav; Oponent práce: Strouhal Miloš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-24)
      Cílem této bakalářské práce je popsání funkce sledování systémem ACAS se zaměřením na počet dotazů a odpovědí odeslaných na frekvenci 1030/1090 MHz za danou časovou jednotku. Postup sledování v jednotlivých módech je ...
    • Porovnání polohové informace WAM - ADS-B 

      Autor: Pavel Svoboda; Vedoucí práce: Hospodka Jakub; Oponent práce: Nosek Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-31)
      Tato bakalářská práce se zabývá problematikou potenciálně větších rozdílů mezi polohovými informacemi, které byly získané ze dvou nezávislých systémů, konkrétně ze systémů ADS-B a MLAT. Cílem této práce je porovnat, jaký ...
    • Posouzení zavedení Universal Access Transceiver v EUR regionu 

      Autor: Adam Budař; Vedoucí práce: Topková Tereza; Oponent práce: Nosek Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-19)
      Předmětem této bakalářské práce je vytvořit přehled a popsat technologií Universal Access Transceiver (UAT). V teoretické části se práce zaměřuje na představení technologie UAT spolu s dalšími přenosovými technologiemi pro ...