• ADAPTIVE SKYSCRAPPER 

      Autor: Asaad Loran; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: Šimkovič Vlado
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-01-31)
      Budoucí odhad vývoje počasí není pro nás příznivý. Globální oteplování ovlivní sta miliony lidí do roku 2100. Podmínky pro život budou velmi rozdílné než dnes. Tyto okolnosti představují pro nás tvůrčí výzvu. Tak, proč ...
    • ADMINISTRATIVNĚ - TECHNICKÁ. BUDOVA ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŹBY V PRAZE 

      Autor: Richard Mészáros; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Sonlajtner Juraj
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Témou práce je návrh novej budovy Zdravotníckej záchrannej služby v Prahe neďaleko polikliniky Prosek. Vychádza z reálneho zámeru mesta, ktorý je v súčasnosti vo fázy architektonickej súťaže a riadi sa zadaným stavebným programom.
    • AREÁL ČINŽOVNÍCH DOMŮ POD VYŠEHRADEM 

      Autor: Šauer Filip; Vedoucí práce: Cikán Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2011-11-16)
    • B.O.T BIOLOGIZACE TEKTONIKY 

      Autor: Jakub Trčka; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: MItášová Monika
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Výsledným návrhem diplomové práce, je modifikovaný jednobuněčný organismus, který má díky syntetické biologii zformované DNA do té míry, že je schopen hostovat na TI (konkrétně odpadním potrubí). Je schopen, odčerpávat v ...
    • BLEISURE/URBAN HUB NAD NOVÝM ŽELEZNIČNÍM TUNELEM 

      Autor: Daria Vlasova; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Kaftan Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-01)
      Urban Hub vedle Hlavního nadraží v Praze představuje inovativní přístup k polyfunkčnímu využití prostoru v centru města. Tento projekt klade důraz na harmonické spojení pracovního, obytného a rekreačního prostředí, podporujíc ...
    • CENTRUM HALOVÝCH SPORTŮ ČESKÉ BUDĚJOVICE 

      Autor: Císař Martin; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Hladík Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-01-16)
      Práce se zabývá návrhem moderního sportovního centra do Českých Budějovic na Dloulouhé Louce pro 3 000 sedících diváků. Centrum splňuje současné i budoucí požadavky na vrcholový, výkonnostní a rekreační sport. Také umožňuje ...
    • DANJIANG BRIDGE 

      Autor: Hlava Miroslav; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: Šejnoha Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-08)
      Práce se zabývá návrhem mostu Danjiang v ústí řeky Tamsui, spojující městské části Tamsui a Bali, které se nacházejí v severozápadní části města Tchaj-pej. Cílem řešení je most, který s využitím principu adaptivních ...
    • E-SPORTOVÝ STADION PRO DOTA2 

      Autor: Barbora Jurášová; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Kopřiva Miloš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-01-27)
      Práce se zabývá rozsáhlou studií e-sportových typologií, jejich vývojem a možnou optimalizací v budoucnosti. Konkretizuje se na hru DotA 2 a na fungování turnajů této hry rozebírá architektonické principy používané pro ...
    • GOLFOVÉ HŘIŠTĚ - KARLOVY VARY 

      Autor: Nikola Plachá; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Hladík Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Diplomová práce se zabývá vybudováním nového golfového resortu v Karlových Varech, jako reakcí na jeho plánované rozšíření. V rámci návrhu bude navrhováno nové osmnáctijamkové hřiště společně s wellness prostory, ubytováním ...
    • HABITAT V OÁZE SIWA. EGYPT 

      Autor: Fišera Jakub; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: Šimkovič Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-01-26)
      Cílem projektu je vytvořit obytnou krajinu pro kočovné kmeny saharské Afriky bez nutnosti importovat stavební techniky a návyky a styl architektury vyspělých zemí a zachovat tak život na který jsou nomádi zvyklý.
    • HABITAT V OÁZE SIWA. EGYPT 

      Autor: Fišera Jakub; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: Šimkovič Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-08)
      Cílem projektu je vytvořit obytnou krajinu pro kočovné kmeny saharské Afriky. Projekt je umístěn v Egyptské oáze Siwa, kde slouží jako záchytný bod důležité křižovatce Saharských cest. Hlavní Objekt vytváří s okolní krajinou ...
    • HLOUBĚTÍN (PODĚBRADSKÁ 489) REVITALIZATION 

      Autor: Sugandha Chaudhary; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Olhavová Hana
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-07)
      Cílem projektu je zasáhnout do dopravního ostrova Hloubětín, zacházet s ním jako s hlavním obyvatelem obyvatel, kteří jsou na většině svých potřeb závislí na Černém mostě. konektivitu a životaschopnost obyvatel Sídliště ...
    • ISLANDSKÁ ROZHLEDNA 

      Autor: Oksana Nebohatkina; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: Šimkovič Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-01-27)
      Diplomová práce se zaměřuje na návrh nové vyhlidkove věže na severním Islandu na rozhraní dvou litosférických desek. Současně jsou zkoumány možnosti urbanistického řešení bezprostředního okolí. Práce se věnuje studiu a ...
    • KNIHOVNA PRO TECHNICKOU UNIVERZITU VE VÍDNI 

      Autor: Veranika Osipava; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Lešek Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-04)
      Diplomová práce je zaměřena na návrh nové budovy knihovny Vídeňské technické univerzity, která stávající budovu doplní o nové funkce, potřebné pro knihovnu 21.století a pro které existující knihovna nemá prostorové kapacity.
    • LETIŠTĚ PRO BALI 

      Autor: Adéla Grůšová; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: Kotas Patrik
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-25)
      Práce se věnuje výstavbě druhého letiště na indonéském ostrově Bali. Letiště se nachází v severní části ostrova u sídla Kubutambahan v oblasti Buleleng a jeho hlavním cílem je pomoci stále se zvyšujícímu objemu letů na ...
    • MATEŘSKÁ ŠKOLA V ČESKÉM BRODĚ 

      Autor: Eva Melichárková; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Murgaš Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Předmětem diplomové práce je návrh mateřské školy pro 160 dětí do Českého Brodu. Pozemek pro tuto školku je určený územní studií, která vznikla pro brownfield ve východní oblasti města známé jako Liblické předměstí. Školka ...
    • MRAKODRAP 

      Autor: Nevlida Miroslav; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-02-06)
    • MRAKODRAP 

      Autor: Vaněk Jan; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-02-06)
    • MRAKODRAP 3.0, LEXINGTON AV. 610, NY 

      Autor: Tomšů Ondřej; Vedoucí práce: Florián Miloš; Oponent práce: Šimkovič Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-08)
      Návrh výškové budovy na Manhattanu v NYC. Zohledňující lokální předpisy a se zaměřením na experimentální pojetí konstrukce.
    • MRAKODRAP 610 LEXINGTON AVENUE 

      Autor: Pospíšil Dalibor; Vedoucí práce: Achten Henri Hubertus; Oponent práce: Kaftan Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-02-01)
      Předmětem diplomové práce je návrh mrakodrapu v New Yorku s přihlédnutím k místním podmínkám, regulacím daným městem a stavebního programu víceúčelové budovy hotelu a rezidenčního bydlení.