Now showing items 1-7 of 7

    • Analýza možností a limitů nejnovějších vysokotlakých rotačních hydraulických těsnění pro využití v obráběcích strojích 

      Author: Šumelda Ivan; Supervisor: Kolář Petr; Opponent: Krannich Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Konstrukce univerzálního nuceně otevíraného ramene manipulátoru nástrojů s rozhraním ISO50 / HSK100 / HSK63. 

      Author: Skorobogatov Alexander; Supervisor: Kolář Petr; Opponent: Kocman Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem univerzálního otočného ramene manipulátoru systému AVN s nástrojovým rozhraním ISO50, HSK100 a HSK63 pro obráběcí stroje TOS VARNSDORF. Byla provedená analýza existujících řešení AVN a ...
    • Návrh integrované smart úchopné hlavice manipulačního robota 

      Author: Ester Jančaříková; Supervisor: Kolář Petr; Opponent: Andrlík Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-27)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukcí smart podtlakové úchopné hlavice. V první části je uveden přehled stávajících průmyslových řešení inteligentních úchopných hlavic. V druhé části je popsána konstrukce CAD modelu, který ...
    • Návrh pohonu vřetena horizontálního vyvrtávacího stroje 

      Author: Knot Jan; Supervisor: Kolář Petr; Opponent: Maštrla Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-07)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu vřetena horizontálního vyvrtávacího stroje s nevýsuvným vřeteníkem. Konstrukce se soustřeďuje na hlavní pohon, uložení nevýsuvného vřetena ve vřeteníku s a výsuv osy W koncipovaný ...
    • Návrh strojového upínání nástroje do vřetena konvenční frézky 

      Author: Michal Daneš; Supervisor: Kolář Petr; Opponent: Sova Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-23)
      Tato bakalářská práce se zabývá problematikou upínání nástrojů do vřeten s hladkým vývrtem. Byly vytvořeny koncepční návrhy upínacího mechanismu a konstrukce jednoho vybraného.
    • Návrh úchopné hlavice manipulačního robota 

      Author: Jaroslav Seifrt; Supervisor: Kolář Petr; Opponent: Andrlík Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-27)
      Bakalářská práce se zabývá rešerší a návrhem flexibilní smart úchopné hlavice pro robot KUKA IIWA. Hlavice je definována schopností manipulovat s objekty náchylnými na poškození, s možností uchopování jak hranatých tak ...
    • Návrh vřetena s koaxiálním pohonem 

      Author: Čáp Marek; Supervisor: Kolář Petr; Opponent: Mores Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukcí vřetena k pohonné jednotce GM1300 od firmy REDEX. Výpočty s následnou konstrukcí vychází z technologického spektra a charakteristiky pohonu. Jsou vytvořeny dva sestavné a tři výrobní výkresy.