• Analýza rozptylu mechanických vlastností různých šarží materiálu CR5 

      Autor: Lukáš Kostrunek; Vedoucí práce: Novák Vít; Oponent práce: Valeš Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-09-01)
      Tato diplomová práce se zabývá problematikou rozptylu vlastností materiálu CR5 s ohledem na tvářitelnost. V teoretické části se věnuje rozboru důležitých pojmů nutných pro porozumění problematice tváření materiálu, faktorů ...
    • Analýza teplotních polí forem pro tlakové lití 

      Autor: Tomáš Vítek; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Bochníček Štěpán
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Tato diplomová práce se zabývá technologií tlakového lití. Konkrétně se zaměřuje na analýzu teplotních polí forem používaných při výrobě odlitků z hliníkových slitin. Teplotní pole jsou zkoumána primárně termografií. ...
    • Optimalizace výkovku kulového čepu 

      Autor: Tomáš Ondris; Vedoucí práce: Tatíček František; Oponent práce: Neckař Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-09)
      Cílem práce je na základě teorie, norem a simulací procesu, navrhnout kroky k optimalizaci výroby výkovku kulového čepu.
    • Racionalizace vtokové soustavy pro technologii tlakového lití 

      Autor: Tomáš Sopr; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Kolda Vlastimil
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-24)
      Tato diplomová práce se zabývá simulačními výpočty vysokotlakého lití ze slitin hliníku, následnou optimalizací geometrií a licích parametrů pro zvýšení kvality výroby. V teoretické části je popsáno základní rozdělení metod ...
    • Vývoj odlitku převodovky z vysokopevnostní Al slitiny 

      Autor: Jindřich Zeman; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Kolda Vlastimil
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-04)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem odlitků dvoudílné skříně převodovky z vysokopevnostní hliníkové slitiny pro závodní motocykl s využitím simulačních výpočtů v softwaru ProCast od společnosti ESI Group. Teoretická ...