Now showing items 1-3 of 3

    • Dávkování papírové vlákniny v automatickém stroji pro výrobu sazenic 

      Author: Jakub Čech; Supervisor: Štancl Jaromír; Opponent: Jirout Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-24)
      Bakalářská práce se zaměřuje v rešeršní části na výrobu papíru, papírové vlákniny a papíroviny, dále na výrobu buničiny z recyklovaného papíru. Pozornost je věnována také čerpání buničiny v papírenském průmyslu. Závěr ...
    • Dávkování substrátu v automatickém stroji pro výrobu sazenic 

      Author: Tomáš Vodenka; Supervisor: Štancl Jaromír; Opponent: Moravec Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-24)
      Tato práce se zabývá možnostmi dopravování rašeliny do pracovního prostoru automatického stroje na výrobu sazenic. V praktické části se zaměřuje na měření reologických vlastností suspenze rašeliny s vodou. Na závěr je ...
    • Tokové vlastnosti tavenin polymerů 

      Author: Martin Vejvoda; Supervisor: Skočilas Jan; Opponent: Moravec Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato práce se zabývá reologickými vlastnostmi tavenin polymerů, metodami jejich měření a výpočtů. V experimentální části se zaměřuje na měření a výpočet závislosti smykových napětí na smykových rychlostech pro vybrané materiály.