• Energetická studie bytových domů 

      Autor: Ladislav Šinka; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Diplomová práce se zabývá energetickou studií pro tři bytové domy. Cílem je porovnat spotřeby tepla na vytápění a přípravu teplé vody získané výpočtovými metodami se skutečně naměřenými spotřebami domu. Dále ukázat parametry, ...
    • Optimalizace technických instalací bytového domu 

      Autor: Ondřej Mládek; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Polívka Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Diplomová práce se zabývá návrhem nízkoteplotní otopné soustavy podlahového vytápění a zdravotně technických instalací bytového domu. V rámci zdravotně technických instalací je navržen systém zásobování teplé a studené ...
    • Studie vytápění a přípravy teplé vody bytového domu 

      Autor: Jan Krpec; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Matuška Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-21)
      Tato diplomová práce se zabývá energetickou náročností bytového domu, možnostmi zlepšení hospodaření s odpadním teplem a využitím alternativních zdrojů. Práce dále řeší možnosti přípravy teplé vody. V závěru tato práce ...
    • Studie vytápění činžovního domu 

      Autor: Dominik Pompl; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Tématem této diplomové práce je studie vytápění činžovního domu. Pozornost se věnuje tepelně-technickým vlastnostem objektu a jejich souladu s normou ČSN 73 0540. Součástí práce je návrh otopné soustavy a řešení přípravy ...
    • Studie vytápění dvougeneračního rodinného domu 

      Autor: Jonáš Ženatý; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-27)
      Studie dvougeneračního rodinného domu zabývající se vytápěním, větráním a chlazením.
    • Studie vytápění nájemního domu 

      Autor: Martin Horňák; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Tato diplomová práce se zabývá kompletní studií větrání a vytápění čtyřpatrového nájemního domu se společným prostorem strojovny vytápění a vzduchotechniky v půdním prostoru.
    • Umísťování armatur v otopné soustavě 

      Autor: Adam Fečko; Vedoucí práce: Boháč Jindřich; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-24)
      Tato diplomová práce byla vytvořena formou rešerše, která se zabývá nejčastěji používanými armaturami v otopných soustavách a jejich umísťováním. Podle funkce a umístění armatur, byly vytvořeny kategorie, ve kterých jsou ...