• Studie provozu rezidenční vzduchotechnické jednotky 

      Autor: Petr Calta; Vedoucí práce: Boháč Jindřich; Oponent práce: Drkal František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-23)
      Práce v první části rozebírá problematiku větrání rezidenčních budov. Shrnuje současné technické možnosti systémů pro větraní a detailněji popisuje funkce a parametry vzduchotechnické jednotky Systemair SAVE VTR 500. Uvádí ...
    • Studie vytápění nájemního domu 

      Autor: Martin Horňák; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Tato diplomová práce se zabývá kompletní studií větrání a vytápění čtyřpatrového nájemního domu se společným prostorem strojovny vytápění a vzduchotechniky v půdním prostoru.
    • Teplotní faktor rotačních regeneračních výměníků 

      Autor: Filip Cizner; Vedoucí práce: Zmrhal Vladimír; Oponent práce: Barták Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Cílem diplomové práce je provedení rešerše odborné literatury zabývající se rotačními regeneračními výměníky tepla pro vzduchotechnické aplikace – technickými aspekty samotných výměníků, metodikou popisující výpočet ...
    • Využití zpětného získávání tepla u rodinného domu 

      Autor: Jáchym Jirásek; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-28)
      Koncept pasivního stavitelství Optimalizmus se snaží o vyvrácení představy, že pro pasivní bydlení jsou nutné vysoké počáteční náklady. Koncept navrhuje rodinný dům, který má zajistit dosažení pasivního standardu při ...
    • Zpětné získávání vlhkosti v obytných budovách 

      Autor: Štěpán Vacek; Vedoucí práce: Zmrhal Vladimír; Oponent práce: Brejcha Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-21)
      Diplomová práce se zaměřuje na zpětné získávání vlhkosti v obytných budovách. V práci je popsána přítomnost vodní páry v obytném prostředí, zdroje její produkce a bilance v místnosti. Dále jsou popsány způsoby úpravy vzduchu ...