• Optimalizace zdroje a distribuce chladu 

      Autor: Matěj Kopecký; Vedoucí práce: Lain Miloš; Oponent práce: Sudek Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-23)
      Diplomová práce se zabývá návrhem optimálních výpočtových postupů a konstrukcí zjednodušeného matematického modelu vhodného pro simulaci a řešení energetických optimalizací technologií nepřímého strojního chladicího zařízení.
    • Spotřeba energie klimatizačního systému 

      Autor: Konstantin Korolev; Vedoucí práce: Lain Miloš; Oponent práce: Hvížďala Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Úkolem této práce je zpracovat návrh chladivového klimatizačního systému a porovnat se stávajícím projektem. Dalším úkolem je stanovit spotřebu energie na chlazení řešené budovy a porovnat výsledky s naměřenými data.
    • Využití metodiky BIM pro návrh technických systémů rodinného domu 

      Autor: Martin Kejmar; Vedoucí práce: Boháč Jindřich; Oponent práce: Vavřička Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Práce se zabývá návrhem technických systémů pomocí BIM přístupu. Konkrétně vytápění, vodovod, kanalizace, plyn, vzduchotechnika a chlazení s následným porovnáním se standardním postupem návrhu v 2D softwaru.