• Citlivostní analýza návrhu sálavých panelů 

      Autor: Česák Martin; Vedoucí práce: Boháč Jindřich; Oponent práce: Bašta Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-31)
      Tato diplomová práce řeší citlivostní analýzu návrhu sálavých panelů, pro které je vytvořen jednoduchý matematický model výpočtu tepelných ztrát dle normy ČSN EN 12831 přizpůsobený pro menší průmyslové prostory. Model je ...
    • Hydraulika deskových otopných těles 

      Autor: Makal Tomáš; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-29)
      Diplomová práce se zabývá sériovým a částečně sériovým řazením desek otopného tělesa. Práce obsahuje výsledky laboratorního měření tělesa Korado X-control a Kermi thermx2. Dále práce obsahuje matematický model v programu Fluent
    • Metodika návrhu jednotrubkové otopné soustavy se stabilizací velikosti otopných těles 

      Autor: Ondřej Volf; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-02)
      Cílem této diplomové práce je představit a vytvořit výpočetní program jednotrubkových otopných soustav se stabilizací velikosti otopných těles. Práce se věnuje stávající metodice návrhu jednotrubkových horizontálních ...
    • Optimalizace větrání a vytápění sportovní haly 

      Autor: Dvořák Jakub; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Porovnání tmavých plynových zářičů a horkovodních sálavých panelů 

      Autor: Kmoch Josef; Vedoucí práce: Hojer Ondřej; Oponent práce: Bašta Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-26)
      Diplomová práce na téma "Porovnání tmavých plynových zářičů a horkovodních sálavých panelů" se zabývá návrhem dvou variant sálavého vytápění průmyslové haly v Německu, zabývající se strojní výrobou zemědělských strojů. V ...
    • Posouzení chování hydraulické centrály 

      Autor: Petr Kukal; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Zavřel Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Diplomová práce se zabývá problematikou propojení spotřebitelských okruhů a okruhů zdroje tepla v oblasti vytápění. Byla navržena a vymodelována hydraulická centrála, na kterou je napojen plynový kotel, ohřívač teplé vody, ...
    • Regulační chování otopných těles 

      Autor: Nekrasov Pavel; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      V této diplomové práci jsem se zabýval simulací regulačního chování otopných těles. Na začátku práce je uvedena teorie o otopných tělesech, aproximaci funkce soustavou druhého řádu a popsány v práci použité bloky simulačního ...
    • Studie vytápění bytového domu 

      Autor: Špidla Luděk; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-16)
      Diplomová práce se zabývá vytápěním. V rámci práce je vypracována studie vytápění zadaného bytového domu. Jsou navrženy tepelně technické parametry budovy splňující požadavky normy ČSN 73 0540-2/2011. Tepelné ztráty jsou ...
    • Studie vytápění bytového domu 

      Autor: Vesecký Petr; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Bašta Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-29)
      Cílem této diplomové práce ?Studie bytového domu? je kompletní návrh otopné soustavy, ve kterém je zahrnut výpočet tepelných ztrát objektu, návrh a výpočet otopných ploch včetně výpočtu hydrauliky, volba zdroje tepla, ...
    • Studie vytápění činžovního domu 

      Autor: Machát Aleš; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-19)
      Práce se zabývá vytápěním a větráním činžovního domu.
    • Studie vytápění činžovního domu 

      Autor: Dominik Pompl; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Tématem této diplomové práce je studie vytápění činžovního domu. Pozornost se věnuje tepelně-technickým vlastnostem objektu a jejich souladu s normou ČSN 73 0540. Součástí práce je návrh otopné soustavy a řešení přípravy ...
    • Studie vytápění dvougeneračního rodinného domu 

      Autor: Jonáš Ženatý; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-27)
      Studie dvougeneračního rodinného domu zabývající se vytápěním, větráním a chlazením.
    • Studie vytápění nájemního domu 

      Autor: Martin Horňák; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Tato diplomová práce se zabývá kompletní studií větrání a vytápění čtyřpatrového nájemního domu se společným prostorem strojovny vytápění a vzduchotechniky v půdním prostoru.
    • Studie vytápění rodinného domu 

      Autor: Chrpa Pavel; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-30)
      V této diplomové práci jsem řešil návrh otopného systému rodinného domu. Dle platných norem jsem spočetl tepelné ztráty objektu a navrhl jednotlivé prvky otopné soustavy. Pro tento řešený objekt jsem využil systému ...
    • Umisťování indikátorů na otopná tělesa 

      Autor: Sviták Luboš; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-07)
      Práce se zabývá legislativními předpisy v oblasti rozúčtování nákladů na vytápění a příkladech posuzuje jednotlivé indikační metody.
    • Umístění otopného tělesa ve vytápěné místnosti 

      Autor: Pavelka Ondřej; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Hojer Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-31)
      Diplomová práce hodnotí vliv umístění otopného tělesa na tepelnou pohodu ve vytápěné místnosti pomocí počítačové simulace CFD.
    • Variantní vytápění vily 

      Autor: Brož Tomáš; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Kostelecký Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-31)
      Studie vytápění dvoupodlažního rodinného domu. Jsou uvažovány dvě varianty otopné soustavy. První představuje dvoutrubková vertikální protiproudá otopná soustava napojená na plynový kondenzační kotel a druhou variantou je ...
    • Vliv orientace distančního kroužku u deskových otopných těles 

      Autor: Legner Tomáš; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Vavřička Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-08)
      Hlavním úkolem této diplomové práce je porovnání vlivu orientace dvou odlišných distančních kroužků u deskových otopných těles. V první praktické části je popis experimentu, ve kterém jsou porovnána nasnímaná teplotní pole ...
    • Vytápění bytového domu 

      Autor: Petrák Václav; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Matuška Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-29)
      Diplomová práce se zabývá návrhem rekonstrukce vytápění bytového domu. Práce obsahuje výpočet tepelných ztrát, návrh otopné soustavy, návrh zdroje tepla, regulaci soustavy a výpočet potřeby tepla. Popisují se zde i požadavky ...
    • Vytápění luxusní vily 

      Autor: Matoušová Zuzana; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Zejda Lubomír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)