• Konstrukce rámu mulčovače 

      Autor: Přibyl Michal; Vedoucí práce: Syrovátka Pavel; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Předmětem diplomové práce je návrh nové podoby rámu mulčovače MZ 6000 od společnosti Bednar FMT. Po návrhu samotného rámu následuje detailní kinematická analýza celého stroje a na tu navazuje pevnostní kontrola hlavních ...
    • Konstrukční návrh drtiče natě brambor 

      Autor: Petr Dlouhý; Vedoucí práce: Havlíček Martin; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-30)
      Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem drtiče bramborové natě. Jedná se o stroj, který se používá jako předstupeň při sklizni brambor. Jeho úlohou je rozdrcení bramborové natě, čímž je zjednodušeno následné ...
    • Konstrukční návrh odpružení podvozku dlátového pluhu 

      Autor: Jiří Rozínek; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Čermák Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Diplomová práce se věnuje návrhu virtuálního prototypu odpružené nápravy poloneseného, kombinovaného, disko-dlátového pluhu. V práci jsou analyzována data z provedeného experimentu měření zrychlení na stroji. Z provedených ...
    • Konstrukční návrh vidlice zadního kolečka z kompozitních materiálů pro ambulantní transportní techniku 

      Autor: Pospíšil Libor; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-09)
      Cílem této práce je návrh konstrukce vidlice pro ambulantní techniku jako náhrada za stávající řešení. Hlavní motivací pro změnu je úspora hmotnosti, proto jsou pro nový návrh uvažovaný kompozitní materiály. V návrhu jsou ...
    • Konstrukční řešení montovaného příjmového koše posklizňové linky 

      Autor: Svoboda Jan; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Salaj Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      V úvodu diplomové práce jsou popsány požadavky na přijímání obilnin a olejnin za účelem jejich uskladnění. Vytkneme si požadavky, které vycházejí jak z vlastností navážených materiálů, tak z norem statických, požadavků ...
    • Návrh jednodiskové bezorebné secí botky 

      Autor: Petr Šuhájek; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Kozakovič Radko
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-21)
      Diplomová práce se zaměřuje na zpracování návrhu konstrukce bezorebné secí botky určené pro výsev plodin a hnojiva do specifikované hloubky, do předem nezpracovaných a nezkypřených půd. Cílem práce bude zpracování rešerše ...
    • Návrh mobilní kmenové pásové pily 

      Autor: Bém Václav; Vedoucí práce: Malý Pavel; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-25)
      Návrh kmenové pásové pily pro podélné řezání kmenů. Teoretický rozbor řezných podmínek a namáhání pilového pásu.
    • Návrh mostového vzorkovače zrnin 

      Autor: Martin Rosa; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Cézová Eliška
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Práce se zabývá návrhem mostového vzorkovače zrnin. V úvodu je zpracován současný stav problematiky vzorkovačů zrnin. Navazující oddíly popisují rozdělení vzorkovačů zrnin a vzorkovacích sond. Dále se práce věnuje problematice ...
    • Návrh sloupového vzorkovače zrnin 

      Autor: Jaroslav Dolejš; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Cézová Eliška
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Diplomová práce se zabývá rozborem problematiky vzorkování zrnin a strojů pro vzorkování určených. Následně je proveden návrh konstrukce sloupového vzorkovače zrnin dle zadaných podmínek. U vybraných částí stroje jsou ...
    • Návrh stanoviště pro plnění kontejneru směsným odpadem 

      Autor: Šimon Anděl; Vedoucí práce: Havlíček Martin; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Tato diplomová práce se zabývá odpadovým hospodářstvím v České republice, způsoby lisovaní odpadu v překladištích pro směsný komunální odpad a základními prvky hydraulických okruhů. Dále je v ní popsán návrh konstrukčního ...
    • Návrh šrotovníku výlisků semen olejnin 

      Autor: Pavel Přívozník; Vedoucí práce: Hoidekr Jan; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-31)
      Práce se zabývá návrhem šrotovníku výlisků semen olejnin. V první části se práce zabývá rešerší průmyslových šrotovníků. V druhé části je proveden návrh stroje a popsána metodika návrhu. Následně je vytvořen DEM model, na ...
    • Návrh zařízení pro testování stavební směsi 

      Autor: Petr Novickij; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-21)
      Obsahem této diplomové práce je návrh zařízení pro testování betonových směsí, které budou vhodné k budoucímu použití v oblasti 3D tisku budov. Prvotní požadavek a zadání na toto zařízení vyšlo od Fakulty stavební ČVUT v ...
    • Pohony pásových dopravníků 

      Autor: Kotek David; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-28)
      Diplomová práce je zaměřena na návrh kuželočelní převodovky pro pásový dopravník. Cílem je vypracovat rešerši zaměřenou na pohon a konstrukci pásových dopravníků a provést koncepční návrh převodovky dle zadaných parametrů.
    • Posouzení konstrukčních řešení otoče nakládacího jeřábu 

      Autor: Šíma Daniel; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Bečka Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-27)
      Tato diplomová práce se zabývá různými principy otáčení vyvážecích jeřábů a jejich vlastnostmi. Porovnává výrobu hlavního dílu skříně svařováním a odléváním. Zabývá se také možností výroby nové otoče.
    • Problematika loupání olejnatých semen 

      Autor: Pavlíčko Jan; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-08)
      Diplomová práce se zabývá problematikou loupání olejnatých semen, jako jsou slunečnicová, bavlníková a konopná. Práce zkoumá konvenční i nekonvenční způsoby loupání a na základě třecí metody je navrženo ruční experimentální ...
    • Řešení vybraných konstrukčních uzlů přípojného vyvážeče kontejnerů PVK4 

      Autor: Koška Petr; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-21)
      Ve své práci jsem se zabýval konstrukčními uzly přípojného vyvážeče kontejnerů (PVK). První hlavní úkol je provedení koncepčního návrhu kloubového spojení PVK s tažným členem. Druhý úkol je řešení matematického modelu ...
    • Stabilizace dopravního pásu v příčném směru v reálných podmínkách provozu pásových dopravníků 

      Autor: Hýka Radek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      V této diplomové práci jsem se zabýval návrhem konstruce pro stabilizaci dopravníkového pásu. Dále pak úpravou měřícího stanoviště a samotným měřením provozních veličin konstrukce.
    • Toleranční analýza planetového variátoru - eliminace výrobních nepřesností 

      Autor: Karel Baláš; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-27)
      Cílem diplomové práce je toleranční analýza planetového třecího variátoru z pohledu výrobních nepřesností a možností jejich eliminace. Práce obsahuje rešerši planetového soukolí a variátorů. Dále jsou v práci ukázány druhy ...