• Koncepční návrh pásové 3D tiskárny 

      Autor: Huy Hai Do; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-24)
      Tato diplomová práce se zabývá koncepčním návrhem konstrukce pásové 3D tiskárny
    • Konstrukční návrh a deformační analýza vodíkového elektrolyzéru 

      Autor: Lukáš Marek; Vedoucí práce: Hoidekr Jan; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-31)
      Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem edukačního elektrolyzéru. V úvodu je vysvětlen potenciál vodíkových technologií. Zároveň je zde představena činnost vodíkových elektrolyzérů. Následující kapitola představuje ...
    • Návrh konstrukce a pohonu zadní nápravy elektrického vozidla 

      Autor: Michal Kalousek; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Kanaval Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-26)
      Práce se zabývá návrhem konstrukce a pohonu zadní nápravy elektrického komunálního vozidla. Po krátké rešerši elektricky poháněných komunálních vozidel následuje volba jednotlivých uspořádání pohonu a jeho návrhový výpočet. ...
    • Návrh pojezdové dráhy a pohonného mechanismu portálového jeřábu. 

      Autor: Pól Jan; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh pojezdové dráhy a pohonného mechanismu pro mobilní aplikaci ve strojírenství a stavebním průmyslu jak pro běžné, tak přesné stroje.
    • Návrh pojezdové dráhy a pohonného mechanismu zkušebního zařízení. 

      Autor: Pokorný Jan; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem pojezdové dráhy a pohonného mechanismu zkušebního zařízení. Obsahuje stručnou rešerši na téma urychlovací zařízení, nárazové zkoušky a legislativních předpisů. Hlavním tématem je ...
    • Návrh třídiče pro předběžné čištění štěrku na železniční strojní čištičce 

      Autor: Michal Divok; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Cézová Eliška
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-26)
      Práce se zabývá návrhem třídiče pro předběžné štěrku čištění štěrku umístěného na železniční strojní čističce. Obsahem teoretické části je rešerše třídění a třídičů. Dále je vybráno nejvhodnější konstrukční řešení třídiče ...
    • Pevnostní analýza přepravníku na sypké hmoty 

      Autor: Štádler Marek; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-27)
      Cílem této práce je definovat účinky sypkého materiálu na stěnu přepravníku, dále pak z pracovního cyklu přepravníku určit krajní stavy zatížení konstrukce a následně provést MKP analýzu stávající konstrukce cisterny ...